Duivelse barometer, de resultaten: deze 23 nemen we op dit moment mee naar het EK

Duivelse barometer, de resultaten: deze 23 nemen we op dit moment mee naar het EK
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In de aanloop naar het EK maakten wij de voorbije week een nieuwe tussenbalans op. Wie is er klaar voor? Wie heeft nog werk voor de boeg en wie moet meer speelminuten zien te verzamelen? U hakte samen met ons de knopen door, deze 23 moeten volgens jullie naar het EK.

Doelmannen

Er bestaat geen twijfel over: de drie doelmannen die we volgens jullie moeten meenemen naar het EK zijn Mignolet, Courtois en Sels. Jean-François Gillet lijkt de eerste vervanger te mogen worden, Koen Casteels krijgt nauwelijks stemmen achter zijn naam.

Verdedigers

In de verdediging zijn er over een aantal mensen ook geen twijfels: Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Vincent Kompany en Nicolas Lombaerts moeten volgens meer dan 9 op 10 onder jullie mee - indien ze fit zijn natuurlijk.

Ook Jason Denayer en Thomas Vermaelen moeten niet twijfelen aan hun plekje in de selectie van 23, op andere plaatsen is er veel meer twijfel. Thomas Meunier wordt door 46% uitverkoren als extra optie op rechtsachter, links krijgt Jordan Lukaku 28% van de stemmen.

Middenvelders

Ook op het middenveld over een aantal spelers geen enkele twijfel: Kevin De Bruyne moet onze nummer 10 worden op het EK in Frankrijk, Radja Nainggolan en Axel Witsel moeten zeker mee als verdedigende middenvelders en ook Marouane Fellaini en Moussa Dembélé moeten mee.

Ook Sven Kums en Nacer Chadli krijgen nog ongeveer de helft van de lezers mee in hun verhaal, terwijl er voor Steven Defour en Dennis Praet geen mogelijkheden lijken te zijn.

Aanvallers

Bij de aanvallers tenslotte is er het meeste spanning. Als diepe man ziet u meer heil in Michy Batshuayi (73%) en Lukaku (66%) dan in Christian Benteke (29%) of Divock Origi (21%).

Op de flanken moet er alvast geen twijfel bestaan over Carrasco en Hazard, terwijl ook Dries Mertens nog meer dan de helft van de stemmers kan overtuigen. Als dark horse op de flanken kiest u uiteindelijk voor Charly Musonda op dit moment.

Slotsom - deze 23 namen neemt u mee:

Courtois - Mignolet - Sels
Vertonghen - Alderweireld - Lombaerts - Kompany - Denayer - Vermaelen - Meunier
De Bruyne - Nainggolan - Dembélé - Witsel - Fellaini - Kums - Chadli
Carrasco - Hazard - Mertens - Musonda - Batshuayi - Lukaku

Mooie selectie?

56%
36%
8%
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties