De grootste momenten van Anderlecht-monument die net contract verlengde

Jacob Delabastita
Jacob Delabastita
| 25 reacties
De grootste momenten van Anderlecht-monument die net contract verlengde
Foto: © photonews

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Een paar weken geleden passeerde de Anderlecht-verdediger de mijlpaal van 400 competitiematchen bij de Brusselse club. Zo wordt de verdediger een van de laatste clubmannen die bestaan in het voetbal, waar transfers de norm geworden zijn.

Dinsdagnamiddag kondigde Anderlecht de contractverlenging van Deschacht aan. De 35-jarige verdediger zal de kleuren van de Brusselse club minstens dragen tot juni 2017. Een mooie beloning voor een speler die heel zijn carrière bij paars-wit heeft gespeeld en daar mooie momenten heeft gekend.

Een moeilijke première in Beveren

Op 18 december 2001 maakt Olivier Deschacht zijn debuut voor Anderlecht. In de eenentachtigste minuut neemt hij de plaats in van Bertrand Crasson. "Dat moment had ik heel veel schrik", zo vertelde hij onlangs aan RSCA tv. We begrijpen perfect waarom Oli toen zo veel schrik had. Tegenover hem stond een legioen Ivorianen die toen het mooie weer maakten bij Beveren. Deschacht zag negen minuten lang sterren en slaagde hij er in een gele kaart te krijgen.

Zijn eerste titel (2003-2004)

Deschacht zou uiteindelijk vier jaar moeten wachten op zijn eerste titel. In het seizoen 2003-2004 haalt de linksachter zijn eerste van zeven titels in België.

Dat seizoen speelde hij uiteindelijk 29 van de 34 matchen mee in een kampioenschap toen nog zonder play-offs. Niemand had toen durven denken dat Deschacht vertrokken zou zijn voor vele seizoenen.

Concurrentie uitschakelen

Vaak kreeg Deschacht het verwijt dat hij te weinig techniek had als linksachter. Beetje bij beetje leerde hij zich uit de slag te trekken. Anderlecht heeft ondertussen al veel linksachters gekocht. Elke keer werd gedacht dat hij terug op de bank zou belanden, maar elke keer bleef hij gewoon op zijn plaats staan.

Tegenwoordig staat hij geposteerd als centrale verdediger. Hasi heeft lang moeten zoeken naar een geschikte vervanger. In zijn eerste matchen voor les Mauves bewees Büttner al wel dat het een goede optie is. Afwachten of hij die vorm kan aanhouden.

Doelpunten tegen Kortrijk: 2014-2015

Gedurende zijn lange carrière heeft Deschacht al veel mooie momenten beleefd, maar één moment blijft hem na aan het hart liggen. Zijn twee goals tegen Kortrijk in het seizoen 2014-2015.

Zaterdag 25 april ontvangt Sporting thuis KV Kortrijk. Uitgerekend Deschacht zet zijn ploeg op het juiste spoor. Met twee goals in zeven minuten zet hij zijn ploeg op weg naar de 5-1 overwinning. "Het was fantastisch", zei de verdediger achteraf. Net zoals zijn indrukwekkende carrière bij Anderlecht, die nog lang niet achter de rug is...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties