Pro League stelt volgende maatregelen voor om jeugdspelers hier te houden

Jacob Delabastita
Jacob Delabastita
| 1 reacties
Pro League stelt volgende maatregelen voor om jeugdspelers hier te houden
Foto: © SC

De laatste jaren bewijst de Jupiler Pro League een geschikte kweekvijver te zijn van jonge voetbaltalenten. Veel ploegen investeren dan ook erg veel in jeugdfaciliteiten, maar de return is op dit moment te laag.

De kwaliteit en de kost van de jeugdopleidingen in België staat niet meer in verhouding tot de opleidingsvergoedingen die onze clubs ontvangen. Dat is de som geld die een club krijgt wanneer bijvoorbeeld een buitenlandse club een speler uit de jeugdopleiding weghaalt.

Twee maatregelen

Om dat tegen te gaan stelt de Pro League twee maatregelen voor. Ten eerste de opwaardering van de Belgische clubs naar FIFA categorie I. Op die manier krijgen ze een hogere uitkering en kunnen ze blijven inzetten op jeugd.

Recent zijn de opleidingvergoedingen voor spelers tussen de 12 en 15 jaar verlaagd. De Pro League vraagt dan ook aan alle partiijen, zowel nationaal als internationaal, om die wijziging onmiddelijk terug in te trekken. De vereniging van Belgische topclubs vraagt ook aan de KBVB om eenzelfde standpunt in te nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties