Datum: 26/02/2016 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Neen, de code van AA Gent is niet gekraakt: Buffalo's klimmen tegen Lokeren uit dipje dankzij fraaie goals van Neto en Dejaegere
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Gent
| 0 reacties

Neen, de code van KAA Gent is niet gekraakt: Buffalo's klimmen tegen Sporting Lokeren uit dipje dankzij fraaie goals van Neto en Dejaegere

Neen, de code van AA Gent is niet gekraakt: Buffalo's klimmen tegen Lokeren uit dipje dankzij fraaie goals van Neto en Dejaegere
Foto: © Photonews

KAA Gent heeft de negatieve spiraal vrijdagavond tegen Sporting Lokeren weten te doorbreken. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck bewees in de eerste helft dat de code niet gekraakt is, maar maakte zich na de pauze toch te vaak schuldig aan slordigheden. Het werd uiteindelijk 3-1.

  • Gent toont voor rust dat de code niet gekraakt is
  • Gershon maakt geslaagde comeback
  • Dejaegere en Neto scoren fraaie goals, Harbaoui benut lichte strafschop
  • Tweede helft toont aan dat Gent nog niet helemaal terug is
  • Maar de Buffalo's staan wel weer (even?) aan de leiding

Na de pandoering op het veld van KV Oostende schudde Hein Vanhaezebrouck zijn ploeg – deels noodgedwongen – door elkaar. Gershon maakte zijn wederoptreden, terwijl ook Matton, Rafinha, Neto en Milicevic in de ploeg kwamen. Ook Leekens moest wijzigingen doorvoeren. Ticinovic en Bolbat kwamen in de ploeg voor Overmeire en Patosi.

Lokeren (soms) met 6 achteraan...

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de intenties van de bezoekers uit Lokeren duidelijk: de vleugelmiddenvelders zakten erg diep terug op de eigen helft – de Waaslanders leken soms met zes verdedigers te spelen – om Gent zo het voetballen te letten. Niet dat het echt lukte, want Gent liet de bal rustig rondgaan.

Maar dat haalt niets uit... Neto scoort fraaie 1-0

Na enkele schuchtere pogingen van een erg bedrijvige Dejaegere was het na amper tien minuten spelen al raak voor de Buffalo’s. Depoitre kopte een voorzet van Kums voor doel en daar trapte Neto de bal in de draai – en met een fraaie halve omhaal – tegen de touwen: 1-0, een terechte voorsprong.

Dejaegere gaat golfen na zijn goal, Harbaoui trapt penalty binnen

Ondanks de achterstand bleven de troepen van Leekens massaal terugkruipen voor de eigen grote rechthoek. Lokeren riep de problemen over zich af, want vlak voor de pauze krulde Dejaegere het leer enig mooi via de paal binnen. 2-0 en de viering met een golfslag – verwijzend naar het slechte veld van Gent – kreeg iedereen er gratis bovenop.

Over en uit voor Lokeren? Neen. Slechts luttele minuten later lokte Ticinovic een – lichte – strafschop uit en trapte Harbaoui de aansluitingstreffer door het midden tegen de touwen. Op die manier hielden de bezoekers de wedstrijd nog een beetje spannend en trokken de 22 acteurs met een 2-1-tussenstand naar de kleedkamers.

De code van Gent gekraakt? Neen, hoor

In de eerste helft was duidelijk te zien dat Leekens de boeken ‘Hoe kraak je de code van AA Gent’ niet voor de volle 100% had uitgelezen. Tijdens de pauze las hij snel nog de laatste hoofdstukken en plots verscheen het elftal van Mac The Knife veel en veel scherper op het veld.

De bezoekers kwamen dreigen via Harbaoui en Ticinovic, terwijl langs de overkant Milicevic én Matton de 3-1 aan de voet hadden. Maar… De twee doelmannen acteerden op een hoog niveau en zorgden er eigenhandig – en ook met enkele andere ledematen – voor dat de 2-1 op het scorebord bleef staan.

Maar kan Gent beter? Ja, hoor

Naarmate de wedstrijd vorderde, verwaterde het spelpeil ook. Gent was bijwijlen slordig - dat zijn we niet van Hein zijn mannen gewoon - en liet Lokeren te makkelijk in de wedstrijd komen. De Waaslanders waren evenwel niet creatief genoeg in en rond de grote rechthoek van De Buffalo's om aanspraak te maken op een gelijkmaker. Integendeel: in de slotminuten kopte Depoitre de 3-1 nog binnen, meteen ook de eindstand.

Zo komt AA Gent voorlopig weer naast Club Brugge aan de leiding. De rivaal uit Brugge kan zondag wel weer drie punten uitlopen, als het gaat winnen in de Cristal Arena van KRC genk.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Sels Matz 90' 8
Nielsen Lasse 90' 6
Gershon Rami 90' 8.5
Rafinha Rafael Scapini 90' 6.5
Foket Thomas 90' 6.5
Neto Renato  90' 9
Kums Sven 90' 6.5
Dejaegere Brecht 65' 7
Matton Thomas A 80' 6.5
Depoitre LaurentA 90' 6.5
Milicevic Danijel A 90' 5.5
  Bank G Beoordeel
Simon Moses Daddy-Ajala 25' 6.5
Boussoufa Mbark 10' 7
Diedhiou Aristide Simon Pierre -  
Coulibaly Kalifa -  
Saief Kenny -  
Medonca Wikheim Gustav -  
Schoofs Rob -  
Elhamid Hatem -  
Deaux Lucas -  
Vandenbussche Brian -  

Sporting Lokeren Sporting Lokeren

  Speler G Beoordeel
Verhulst Davino 90' 8
Gkalitsios Giorgos 90' 5
Carlos Joao 90' 5.5
Ingason Sverrir Ingi     84' 4.5
Odoi Denis 90' 7
Miric Marko 90' 5
Ticinovic Mario   81' 4.5
Terki Mehdi 90' 7
Bolbat Sergiy   89' 6
Coelho Avelino Jackson 90' 4
Harbaoui Hamdi 90' 3.5
  Bank G Beoordeel
Abdurahimi Beshart 9'  
Dessers Cyriel 1'  
Melnjak Dario -  
Ninaj Branislav -  
Patosi Ayanda -  
Copa Barry Boubacar -  
Ringoet Robbie -  
Herbeleef KAA Gent - Sporting Lokeren

Vooraf