Datum: 27/02/2016 20:00
Speeldag: Speeldag 28
Stadion: Het Kuipje
Feest voor de rust, nervositeit erna; Westerlo en Moeskroen houden het razend spannend in de kelder van Jupiler Pro League
Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Westerlo

Feest voor de rust, nervositeit erna; KVC Westerlo en Moeskroen houden het razend spannend in de kelder van Jupiler Pro League

Vier doelpunten voor de pauze, veel nervositeit erna; het was best een bewogen avondje in Het Kuipje waar KVC Westerlo en Moeskroen elkaar in evenwicht hielden. En zo is OH Leuven dit weekend de lachende derde in de kelder van het klassement. Maar het blijft razend spannend.

In vergelijking met de wedstrijd op het veld van Club Brugge voerde Bob Peeters één wijziging door in zijn elftal: De Ceulaer verving de jonge Verschueren. Bij Moeskroen, dat vorige week won van OHL, drie wijzigingen: Mezague, Dingomé én Mohamed kwamen in de ploeg.

Fanfare van Westerlo is wakker, de spelers niet: 0-1...

De fanfare van Westerlo was op post en bracht vanaf minuut één leven in de brouwerij. Van zijn spelers kon Peeters jammer genoeg niet hetzelfde zeggen. Die stonden nog te slapen en slikten al in minuut 4 een eerste tegendoelpunt. Dussenne – wie anders? – knikte de bal na een corner binnen.

... Al volgt de 1-1 wel heel erg snel

Een wake up-call die de spelers van de thuisploeg nodig hadden, zo bleek onmiddellijk. De Kemphanen gingen op zoek naar de gelijkmaker en die viel niet veel later toen Castelletto de bal tegen het hoofd van Cools kopte… en het leer via de paal in doel verdween: 1-1 en alles te herdoen voor de bezoekers.

Henkens en Oussalah zorgen voor 2-2 bij de rust

Westerlo kwam beter in de match – al bleef Moeskroen de betere ploeg – en vlak voor het halfuur was de scheve situatie volledig rechtgezet. Na een razendsnelle counter bediende Gounongbe de goed gevolgde Henkens, die op zijn beurt beheerst binnen schoot: 2-1.

Lang kon Westerlo niet genieten van de voorsprong, want slechts luttele minuten later zorgde Oussalah met een enig mooie trap al voor de 2-2. Na een meer dan onderhoudende eerste helft mochten de 22 acteurs – en vooral de fanfare van Westerlo – even op adem komen.

Westerlo loert op de counter, feestje Moeskroen gaat niet door

In tegenstelling tot de eerste helft stuurde Peeters zijn troepen met één duidelijke opdracht het veld op: op de counter loeren. De spelers van Westerlo plooiden massaal terug en lieten Moeskroen het spel maken. Les Hurlus lieten de bal goed rondgaan, maar tot grote kansen leidde dat niet. En samen met het behoorlijke goede voetbal van voor rust, verdween ook de fanfare van Westel zo goed als helemaal uit de match.

Toen Coulibaly dan toch voor de Henegouwse verlossing leek te zorgen, bleek hij zich in buitenspelpositie te bevinden en ging het feestje niet door. Westerlo bleef hopen op dat ene foutje van Moeskroen om toch nog eens voor het doel van Vagner op te duiken. Na een uitschuiver van Viola was het ei zo na raak, maar Gounongbe besloot van dichtbij op Vagner.

Het bleef bij 2-2 en zo is niet Moeskroen of Westerlo, maar wel OH Leuven dit weekend de winnaar van het degradatiegevecht in de Jupiler Pro League. Al kan nog steeds alles en blijft het razend spannend met nog twee speeldagen voor de boeg.