Ook Jelle Vossen had zich zijn terugkeer naar Genk hélemaal anders voorgesteld

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Genk
| 26 reacties
Ook Jelle Vossen had zich zijn terugkeer naar Genk hélemaal anders voorgesteld
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jelle Vossen is vanmiddag voor het eerst teruggekeerd naar de heimat. De fans van KRC Genk ontvingen de Eigenbilzenaar allesbehalve met open armen. En ook hijzelf had zich de terugkeer helemaal anders voorgesteld.

Jelle Vossen zette in 2000 zijn krabbel onder een eerste verbintenis bij (de jeugd van) KRC Genk. Acht seizoenen, 193 A-matchen en 77 officiële doelpunten later keerde de Eigenbilzenaar terug naar de Cristal Arena.

Enig probleem: met het Brugse shirt om zijn schouders. Vossen werd beschimpt, bespot en uitgefloten. Maar de aanvaller reageerde zoals we het allemaal hadden verwacht: hard werkend.

Of althans, dat probeerde Vossen. De Eigenbilzenaar had het vooral voor de rust lastig om in zijn spel te komen. Vossen knokte en vocht, maar moest telkens het onderspit delven tegen Christian Kabasele en/of Sébastien Dewaest.

Ook in de tweede helft raakte Vossen amper een bal. Op het uur verloste Michel Preud’homme de spits uit zijn lijden. Onder een striemend fluitconcert verliet Vossen de Cristal Arena. Hij had zich zijn terugkeer wellicht anders voorgesteld.

De balans oogt dat ook héél mager: geen enkel schot op doel en eigenlijk ook geen enkel degelijk balcontact. Maar hé, ook Vossen is slechts een mens. Enkel een machine kon onder de gegeven omstandigheden echt presteren.

Wat denkt Michel Preud’homme?

”Jelle zat helemaal niet in de wedstrijd. Hij slaagde er niet in om de bal bij te houden. Bovendien werd er enorm agressief op hem verdedigd. Net daarom heb ik hem gewisseld.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties