Reactie Peter Maes durft in de spiegel te kijken: "Ik zie nu vooral een werkpunt bij... mezelf"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Genk
| 0 reacties
Peter Maes durft in de spiegel te kijken: "Ik zie nu vooral een werkpunt bij... mezelf"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk versloeg vanmiddag Club Brugge in de eigen Cristal Arena. De Limburgers hebben nog één puntje nodig om helemaal zeker te zijn van deelname aan play-off 1. "Maar ik denk dat we meer moeten ambiëren", vertelt Peter Maes.

Met andere woorden: play-off 1 is eigenlijk binnen voor KRC Genk. "Maar in die termen denk ik niet", vertelt Peter Maes. "We hebben mathematisch gezien nog iets nodig, maar ik wil het maximum uit de resterende twee wedstrijden halen."

De oefenmeester was maandenlang werfleider van 'project Racing', maar is dus in zijn opzet geslaagd. "Deze wedstrijd toont aan dat we geleerd hebben. Het is nog niet vaak gebeurd dat we een achterstand hebben omgebogen."

KRC Genk heeft vanmiddag bewezen dat het kan winnen van de best voetballende ploeg van het moment

Peter Maes

"Genk was een ploeg die op zoek was én is", gaat Maes verder. "Op zoek naar een identiteit. Maar we hebben vanmiddag bewezen dat we kunnen winnen van de best voetballende ploeg van het moment."

Al is er altijd ruimte voor verbetering. En de voormalige doelman is niet te beroerd om in de spiegel te kijken. "Ik zie vooral een werkpunt bij mezelf. Ik ging wisselen op een verkeerd moment en dat leverde bijna de 3-3 op."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties