Tegenstander Anderlecht heeft nog een rekening openstaan: "Ze hebben minder stabiliteit dan toen"

Tegenstander Anderlecht heeft nog een rekening openstaan: "Ze hebben minder stabiliteit dan toen"
Foto: © photonews

Anderlecht moet vanavond een goeie prestatie neerzetten, het lot van Besnik Hasi hangt af van de verrichtingen van zijn spelers. Een dunne lijn om te bewandelen, want bij de tegenstander zit er iemand die nog een appeltje met de paars-witten te schillen heeft.

Mircea Lucescu is een legendarisch figuur in Oekraïne en gaat al decennia mee als trainer. In het seizoen 1989-1990 werd hij met Dinamo Boekarest door Anderlecht in de halve finales van de Europabeker voor Bekerwinnaars uit het toernooi gekegeld. "Het was destijds lastig om tegen Anderlecht te spelen", vertelt de 70-jarige coach in Het Nieuwsblad.

"Net als toen spelen er nu veel buitenlanders bij Anderlecht. Er is wel wat minder stabiliteit, ze wisselen goede en minder goede wedstrijden in de Europa League met mekaar af. Maar ze blijven een goed georganiseerd team, met sterke spelers en snelle aanvallers. Ze spelen zoals de meeste Belgische teams, met een hoog tempo doorheen de wedstrijd."

"Op het middenveld vechten ze voor elke bal, zetten ze hoog druk en schakelen ze snel om. Hun minpunt is dat ze wel eens technische fouten durven te maken. Kort samengevat verwachten we ons aan een moeilijke wedstrijd. Wij wonnen afgelopen weekend wel, maar ons spel was ook niet goed.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties