Preud'homme wil Beker én titel pakken: "Voor ons is het geen verhaal van elf jaar zonder"

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Brugge
| 7 reacties
Preud'homme wil Beker én titel pakken: "Voor ons is het geen verhaal van elf jaar zonder"
Foto: © Photonews

Club Brugge en Standard maken zich op voor de finale van de Beker van België. Standard moet het seizoen enige glans geven op de Heizel, terwijl blauw-zwart het tweede zakje chips in twee seizoenen wil verorberen. "Maar een favoriet is er niet", aldus Michel Preud'homme.

Michel, Club Brugge staat voor de weken van de waarheid. Heel positief: je kan voor het eerst sinds je komst over je volledige kern beschikken.

"Ja, dat klopt. Op Bernie Ibini-Isei (al een volledig seizoen in de lappenmand, nvdr.) na is iedereen fit. Ook Abdoulay Diaby heeft de voorbije week gewoon kunnen meetrainen. Iedereen is klaar om te spelen."

Zondag begint 'Prijzenjacht 2016' voor Club Brugge. Geloof je in de dubbel?

"We hebben nooit verstopt dat we voor de titel én de Beker van België gaan. Maar een voorspelling is onmogelijk, hé. Ik vind dat we opnieuw een goed seizoen draaien, maar het kan dat we straks met lege handen achterblijven."

Of dat jullie met twee trofeeën staan te feesten...

"Ja, inderdaad. Vorig seizoen is Club Brugge afgerekend op het mislopen van de titel. Maar ik blijf erbij: tweede plaats, bekerwinst en een schitterende Europese campagne. Het was een fantastisch seizoen."

Zondag bekampen jullie Standard. Mag ik zeggen dat Club Brugge torenhoog favoriet is?

"Ik heb er geen problemen mee dat mensen de favorietenrol in onze schoenen schuiven. Maar ik ben van mening dat er geen favoriet is wanneer topclubs als Club Brugge en Standard tegen elkaar spelen in een finale. Al waren onze resultaten de laatste weken wel beter."

Club Brugge heeft nooit verstopt dat we voor de titel én de Beker van België gaan

Michel Preud'homme

De Rouches grepen naast een ticket voor play-off 1. Ligt alle druk zondag bij hen?

(grijnst) "Elke finalist moét winnen. Daarom hou ik ook van de Beker van België. Er is één wedstrijd, rekenen is geen optie. Alle kaarten op tafel. Ik ben dan ook tevreden dat de topclubs er opnieuw vol voor gaan. Dat was in het verleden wel anders."

Je strijdt zondag ook tegen Yannick Ferrera, één van je 'zonen'. Maakt dat alles extra speciaal?

"Er is al een serieus lijstje van coaches met wie ik een goede band heb, hé. Emilio Ferrera, Bob Peeters,... (lacht) Maar het klopt dat ik geloof in de kwaliteiten van Yannick. Wat ik ervan vind dat hij kritiek krijgt? Dat is eigen aan de job. We zijn de boksballen, hé."

Michel Preud'homme speelt zondag al zijn twaalfde finale. Niet slecht...

"Zoals ik al zei: ik hou van de Beker. (knipoogt) Maar uiteindelijk moeten de spelers het waarmaken op het veld. Die ervaring is geen garantie op een prijs."

In 2007 stonden Club Brugge en Standard ook tegenover elkaar op de Heizel. Destijds zat jij in de Luikse dug-out...

"Daar heb ik eerlijk gezegd nog niet aan gedacht. Ik ben vandaag coach van Club Brugge. Al hoop ik wel op eenzelfde (Club won met 1-0, nvdr.) resultaat!"

Voor ons is geen verhaal van elf jaar zonder, maar van amper twee seizoenen. Die titel zal komen

Michel Preud'homme

Tot slot, Michel. De cultuur van prijzen pakken was de voorbije jaren een beetje weg bij Club Brugge. Voel je dat de ommekeer is ingezet?

"Winst in de Beker, kwartfinale Europa League, tweede plaats na play-off 1, poulefase Europa League, bekerfinale én momenteel aan de leiding in de competitie..."

"Ik wil maar zeggen: Club Brugge staat er. Club Brugge is een topclub. En details beslissen over wel of geen prijs. Maar voor ons is het geen verhaal van elf jaar zonder, maar van twee seizoenen. Die titel zal komen. Met mij aan het roer? Ik hoop het."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties