De KBVB heeft eindelijk een opvolger voor Steven Martens

Maarten Pottie
| 2 reacties
De KBVB heeft eindelijk een opvolger voor Steven Martens
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft een nieuwe CEO. Sinds Steven Martens opstapte in februari vorig jaar, vervulde Gérard Linard, voorzitter van de Waalse vleugel, de positie ad-interim. Nu is de opvolger van Martens bekend gemaakt.

Koen De Brabander is vanaf 1 november officieel de nieuwe CEO van de KBVB. Tot dan werkt De Brabander zijn taken als bedrijfsrevisor voor BDO af, een job die hij al dertig jaar doet. Hij zal 350.000 euro per jaar verdienen, maar geen bonussen ontvangen.

Gepassioneerde voetballiefhebber

De Brabander kwam onder de aandacht toen hij revisies uitvoerde voor Club Brugge-voorzitter Bart Verhaeghe, tevens de nieuwe vicevoorzitter van de Raad van Bestuur van de Voetbalbond. "Ik ben erg tevreden dat de keuze op mij gevallen is", zegt De Brabander zelf. "Ik ben een gepassioneerde voetballiefhebber en hoop dat ik mijn ervaring zal kunnen meebrengen naar deze nieuwe wereld."

De bondsvoorzitter is alvast erg tevreden met de nieuwe CEO. "Koen heeft met zijn ervaring en kennis een sterke indruk gemaakt op ons allemaal", zegt François De Keersmaecker. "We zijn ervan overtuigd dat we een erg integere en sterke secretaris-generaal hebben aangesteld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties