Dan moeten de Belgische teams de Europese wei in

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
Dan moeten de Belgische teams de Europese wei in
Foto: © photonews

Alle grote competities in Europa zijn tot hun einde aan het komen, dus hebben we ook al wat overzicht op mogelijke tegenstanders van onze Belgische ploegen in Europa. Ook wanneer al onze teams in de Europese wei moeten is inmiddels bekend.

Champions League

- De kampioen van België gaat rechtstreeks naar de poulefase van de Champions League. De loting daarvoor is op 25 augustus in Monaco, vanaf 13 september worden de wedstrijden gespeeld.

- Het nummer twee moet naar de derde voorronde van de Champions League in het niet-kampioenenspoor. Op 26 of 27 juli wordt een eerste keer gespeeld. Twee voorrondes moeten worden overleefd, bij uitschakeling is er het opvangnet van de Europa League.

Europa League

- Standard is als bekerwinnaar zeker van de poulefase van de Europa League. Zij komen dus een eerste keer in actie op 15 september, eind augustus kennen ze hun tegenstanders.

- De derde uit de competitie moet twee voorrondes overleven in de Europa League op weg naar die poules. De derde ronde wordt gespeeld op 28 juli en 4 augustus.

- De vierde uit play-off 1 speelt tegen de winnaar van play-off 2 nog een duel om een laatste Europees ticket. Op 29 mei weet dat team dat het op 14 juli alweer de Europese wei in moet in de tweede voorronde van de EL.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties