Maes heeft honger: “Dit moet de kers op de taart worden”

Sean Raab vanuit Genk
| 9 reacties
Maes heeft honger: “Dit moet de kers op de taart worden”
Foto: © photonews

Het seizoen van Racing Genk en Charleroi is nog steeds niet voorbij. In de barragematchen van de play-offs wordt er gestreden om een ticket voor de Europa League en het belooft een hevige te worden. Toch zijn de Limburgers favoriet.

Uiteraard had Racing Genk liefst drie punten weggekaapt uit Gent. Want bij een derde plaats was het zeker van Europees voetbal en kon het nu al gaan rusten. Maar de Limburgers moeten het nu nog opnemen tegen het zwart beest genaamd Charleroi. “We moesten even de knopjes omdraaien, maar de motor is opnieuw in gang geschoten”, volgens Peter Maes op een persconferentie in Genk.

Favoriet

Racing Genk blijft favoriet. “Het hoge tempo van PO-1 kan een voordeel zijn voor ons”, stelde de coach. “Maar Charleroi zit in een flow, met jongens zoals Baby, Perbet en Ndongala die honger hebben.”

Initiatief

De oefenmeester is op zijn hoede, maar heeft er vertrouwen in. “Tot nu toe is alles in crescendo verlopen, dus dit moet de kers op de taart worden.”

Maes gaat ook voor een andere aanpak als tegen de buffalo’s. “Nu gaan wij de ploeg zijn die het initiatief neemt, wij willen nu de kansen creëren.”

Gentleman

Een knappe prestatie van Felice Mazzu en zijn zebra’s om het zo ver te schoppen, vindt Maes. “Iedereen weet dat het heel moeilijk is om coach te zijn in Charleroi en Mazzu bewijst telkens opnieuw dat hij het aan kan. Hij is bovendien een echte gentleman .. misschien wel meer dan ik!”

Doelmannencrisis

Of Racing Genk op al zijn doelmannen kan rekenen is nog niet zeker. Marco Bizot liep een blokkage in de rug op en valt mogelijk uit de selectie. Tweede doelman Lazslo Kötelesz heeft spierscheurtje en trainde vandaag niet mee. Beloftenkeeper Gaëtan Coucke wordt mogelijk opgeroepen, terwijl derde doelman Nordin Jackers misschien tussen de palen staat.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties