Alles wat je moet weten als je de Rode Duivels in Bordeaux gaat aanmoedigen tegen Ierland

Redactie
| 0 reacties
Alles wat je moet weten als je de Rode Duivels in Bordeaux gaat aanmoedigen tegen Ierland
Foto: © photonews

De Rode Duivels vervolgen vrijdag hun EK met een wedstrijd tegen Ierland. Een pak Belgische fans reizen af naar Bordeaux om onze helden aan te moedigen. En dan is een fangids geen overbodige luxe.

Fan Zone

Heel belangrijk om weten! De Franse autoriteiten hebben een Belgisch Fan Village uit veiligheidsoverwegingen verboden. Maar er is natuurlijk wel een UEFA Fan Zone.

In Bordeaux vind je die Fan Zone terug op de Place Des Quinconces, pardoes in het centrum. Op matchdag begint het feestje om twaalf uur. Ook de andere EK-wedstrijden worden op een groot scherm uitgezonden.

Fans Embassy

De Belgische fans kunnen met al hun vragen en problemen terecht in de Fans Embassy. Een vertegenwoordiger van Supportersfederatie 1895 is er aanwezig om de Belgische fans te helpen. Ook hier weer: Place Des Quinconces.

Wat is er te zien in Bordeaux?

Bordeaux is niet alleen één van de grootste steden van de streek, maar ook meteen een héél gezellige stad. Pintjes drinken? Probeer eens een lokaal wijntje, succes verzekerd. Zeker in één van de vele gezellige barretjes.

Maar dat is niet alles. De voorbije dagen werd Frankrijk opgeschrikt door rellen. De Ierse fans hebben echter een héél positief imago. Verbroerder met die mensen. Het wordt een feestje!

Stade de Bordeaux

De wedstrijd tussen België en Ierland vindt vanzelfsprekend plaats in het gloednieuwe Stade de Bordeaux, dat plaats biedt aan zo'n 42.000 fans. Zo'n 10.000 landgenoten hebben een kaartje kunnen bemachtigen voor de wedstrijd.

Heel belangrijk: ga op tijd naar het stadion! Drie uur op voorhand zijn is - door de strenge veiligheidsmaatregelen - geen overbodige luxe. Hou er bovendien rekening mee dat tassen of rugzakken niet toegelaten zijn.

Transport

We raden de fans aan om via het openbaar vervoer de trip van het centrum of Fan Zone naar het stadion te maken. Op een uurtje ben je ter plaatse, terwijl het transport slechts drie euro kost. Nogmaals: vertrek op tijd! Ook op het openbaar vervoer zal het druk zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties