"Bij een Brexit kunnen jongens als Meunier en Engels niet naar de Premier League"

"Bij een Brexit kunnen jongens als Meunier en Engels niet naar de Premier League"
Foto: © photonews

De Britten hebben in een referendum gestemd of ze al dan niet lid willen blijven van de Europese Unie. Hun beslissing kan ook grote gevolgen hebben voor de voetbalwereld. Bij een Brexit zal er een beperking komen voor het aantal spelers dat Premier League-clubs kunnen aantrekken.

"Alle spelers uit de EU kunnen naar de Premier League trekken, maar dat geldt niet voor niet-EU-spelers", zegt sporteconoom Trudo Dejonghe. "Maar de voorwaarde is dat je 75% van de wedstrijden van een nationale ploeg uit de laatste twee jaar gespeeld moet hebben."

Matias Suarez

"Bovendien moet hun land de voorbije twee jaar in de top 70 van de FIFA-ranking gestaan hebben. Veel jonge spelers zullen er dus niet geraken", zegt Dejonghe bij Radio 1. "Matias Suarez spreekt al enkele jaren over een transfer naar Engeland, maar theoretisch gezien is dat niet mogelijk."

"Hij heeft namelijk nooit met de Argentijnse nationale ploeg gespeeld. Ook veel Afrikaanse spelers dromen van Engeland, maar de meeste Afrikaanse landen behoren niet tot de top 70 van de FIFA-ranking", aldus de sporteconoom die het ook over enkele Belgen heeft.

Meunier en Engels

Sommige transfers dreigen bij een Brexit niet door te gaan. "Jongens zoals Engels en Meunier kunnen dan eigenlijk niet naar Engeland, want ze hebben nog niet of te weinig met de Belgische nationale ploeg gespeeld. Ook de transfers van Courtois, Musonda, Oulare en Odjidja zouden nooit gelukt zijn."

"In de jaren 90 hebben de voorzitters in Engeland al gewaarschuwd voor deze situatie", zegt Dejonghe. "Momenteel kunnen ze met al hun geld kopen wie ze willen, maar met die beperking... Ik denk dat de regels van de Premier League aangepast zullen worden, maar hoe open zal Europa zijn?"

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties