Een gemiste kans voor de Belgische topclubs, een groot gemis voor Sporting Lokeren

Timothy Collard
Timothy Collard
| 21 reacties
Een gemiste kans voor de Belgische topclubs, een groot gemis voor Sporting Lokeren
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Binnenkort ziet de Jupiler Pro League opnieuw één van zijn Belgische smaakmakers naar het buitenland verkassen. Denis Odoi staat op het punt om in het huwelijksbootje te stappen met het Engelse Fulham: een gemiste kans voor de Belgische topclubs en een groot gemis voor Sporting Lokeren.

Er bestaat geen twijfel meer over dat Odoi één van de betere vleugelbacks in onze vaderlandse competitie is. De 28-jarige Leuvenaar bloeide na een ietwat teleurstellende periode bij RSC Anderlecht opnieuw open op Daknam, en dat onder de vleugels van Peter Maes.

Constant, nauwelijks geschorst, nauwelijks geblesseerd

Odoi is al drie seizoenen aan een stuk één van de absolute sterkhouders bij Lokeren. De verdediger speelde achtereenvolgens 37, 37 en 35 competitiewedstrijden voor De Tricolores. Nauwelijks geblesseerd, nauwelijks geschorst. Kortom: een man waar je op kan rekenen.

Daar komt nog eens bovenop dat Odoi zowel op links als rechts uit de voeten kan. De ex-speler van OH Leuven en STVV is dan wel rechtsvoetig, maar het liefst van al speelt hij als linksachter. Maar heeft zijn club een probleem op de rechtsback, dan is hij natuurlijk ook daar inzetbaar.

Gent wilde Odoi, maar die wil naar het buitenland

Dat maakt van Odoi een interessante speler. Het is geen toeval dat Hein Vanhaezebrouck de back van Lokeren graag naar de Ghelamco Arena wilde halen. Odoi geeft echter de voorkeur aan een buitenlands avontuur – dat is zijn volste recht – in plaats van naar een Belgische topclub te trekken. Al is het duidelijk: dit is een gemiste kans voor AA Gent en enkele andere topclubs uit de JPL.

Pech voor Lokeren

Een gemiste kans voor de Belgische topclubs, maar vooral een groot gemis voor Sporting Lokeren. Georges Leekens ziet een titularis en een man die hij heel graag aan boord wilde houden vertrekken. Mac The Knife had het liever anders gezien.

De IJslander Ari Freyr Skulason (29) wordt mogelijk de vervanger van Odoi, maar zoals dat zo vaak gaat, is het altijd afwachten hoe snel een buitenlandse speler zich weet te aan te passen aan een nieuw land en een nieuwe competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties