Club Brugge en Olympiakos was leuk in theorie, maar een maat voor niets in de praktijk

Cédric De Volder
Cédric De Volder vanuit Roeselare
| 27 reacties
Club Brugge en Olympiakos was leuk in theorie, maar een maat voor niets in de praktijk
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Schiervelde was vanavond het decor voor de oefenwedstrijd tussen Club Brugge en Olympiakos Piraeus. Op papier een leuke partij, maar het werd helemaal niets. Een scoreloos gelijkspel was dan ook het logische gevolg.

Club Brugge staat op een weekje van de eigenlijke competitiestart. Zaterdagavond staat de Supercup tegen Standard op het programma. Met andere woorden: de partij tegen Olympiakos Piraeus was eigenlijk een generale repetitie.

Valse noten

En er werd vals gezongen. Geen kat had ons geloofd als we in een stadion vol leken hadden gezegd dat deze twee elftallen binnen enkele weken in de Champions League - al heeft Olympiakos nog een voorronde - actief zijn.

Over de eerste helft zijn we dan ook heel kort. Saai, saaier, saaist. José Izquierdo probeerde het een keertje van ver, maar de Griekse goalie had geen moeite. De Colombiaan was verder nog in een opstootje verwikkeld na een harde tackle van Diogo Figuera.

Ook de tweede helft bezorgde ons eigenlijk geen enkel argument om de afwezigen ongelijk te geven. Integendeel, die mensen genoten wellicht ergens - we denken aan de Gentse Feesten, aan Dour,… - van een pintje op een terras.

Wesley met dé kans, maar...

De ingevallen Wesley Moraes kreeg nog dé kans om Club Brugge de overwinning te schenken, maar de Griekse doelman trok aan het langste eind. Zo eindigde deze oefenpot op een scoreloos gelijkspel. Dat het de volgende weken crescendo moge gaan…

Club Brugge: Butelle; Cools, Denswil, Simons, De Bock; Claudemir, Vormer, Refaelov (46’ Diaby); Storm (77’ Berkoe), Izquierdo (62’ Bolingoli), Vossen (67’ Wesley)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties