Cercle én Antwerp steken doelman die strijdt tegen kanker met enig mooi gebaar hart onder de riem: "You'll never walk alone, Miguel"

Cercle én Antwerp steken doelman die strijdt tegen kanker met enig mooi gebaar hart onder de riem: "You'll never walk alone, Miguel"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het kwam eind juni als een donderslag bij heldere lucht: Miguel Van Damme - de doelman van Cercle Brugge - werd getroffen door leukemie en moest meteen een ernstige therapie ondergaan. Vandaag werd hij uitgebreid in de bloemetjes gezet.

"Naar aanleiding van de fysieke testen in het ziekenhuis bij aanvang van het seizoen werd - totaal onverwacht - bij onze doelman Miguel Van Damme een vorm van leukemie vastgesteld", klonk het in een persbericht van Cercle Brugge.

Een donderslag bij heldere hemel voor Van Damme en de club. Van Damme onderging meteen een therapie en heeft de ziekte voorlopig de kop weten in te drukken. Afgelopen week mocht hij al mee poseren op de teamfoto, nu kwam hij de aftrap geven voor de eerste thuismatch van Cercle tegen Antwerp.

En de fans van Cercle én die van The Great Old hadden een mooi eerbetoon voor Van Damme in petto: samen zongen ze 'You'll never walk alone' voor de strijdende doelman. Die wou er absoluut bij zijn op de eerste speeldag, een eerste gevecht gewonnen. De fans van Cercle kwamen ook nog met een spandoek voor Van Damme, net als de bezoekende fans overigens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties