Preud'homme houdt twee troefkaarten achter de hand: "We kennen hun kwaliteiten"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Oostende
| 3 reacties
Preud'homme houdt twee troefkaarten achter de hand: "We kennen hun kwaliteiten"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een overwinning in de Supercup en op speeldag 1 in de Jupiler Pro League, volgde vrijdagavond de ontnuchtering voor Club Brugge. De landskampioen was niet scherp genoeg op het veld van KV Oostende en ging onderuit. Blauw-zwart moet dus toch nog op toerental komen.

Daarom speelt blauw-zwart komende dinsdag ook een oefenwedstrijd tegen een Turkse tegenstander. “Veel spelers zullen dan hun eerste wedstrijd van het seizoen voor Club spelen”, aldus Preud’homme na de match in Oostende.

Verschillende jongens zijn nog niet klaar

Niet onlogisch, want heel wat spelers van Club zijn nog niet helemaal topfit. Verschillende jongens missen wedstrijdritme, omdat ze later aan hun voorbereiding begonnen of omdat ze een tijdje in de lappenmand lagen.

Van Rhijn, Engels, Gedoz en Poulain: mooi volk op de bank van Club, maar ze mochten niet eens invallen op het veld van Oostende. De (meeste) van die spelers acht Preud’homme voorlopig nog niet klaar voor het grote werk. Die jongens moeten in de komende weken naar hun beste vorm toegroeien.

Limbombe & Wesley

Limbombe en Wesley kregen wel speelminuten. Twee troefkaarten die Preud’homme voorlopig nog niet resoluut uitspeelt. “Tijdens zijn invalbeurt zag je al de kwaliteiten van Anthony. Maar in het samenspel dat wij als ploeg voor ogen hebben, moet hij nog groeien”, merkte Preud’homme op.

"Limbombe moet nog vaker op het juiste moment op de juiste plaats zijn"

Michel Preud'homme

“Ook qua positiespel kan het beter. Hij moet nog vaker op het juiste moment op de juiste plaats zijn. Dat is normaal, hé. Anthony is pas op het einde van de voorbereiding toegekomen en het duurt even vooraleer een nieuwe speler zich helemaal heeft aangepast aan zijn nieuwe omgeving.”

En dan is er ook nog Wesley. De Braziliaanse targetspits komt steeds nadrukkelijker in beeld, mede omdat Diaby en Vossen het voorlopig laten afweten. “We weten hoe we Wesley kunnen gebruiken. We kennen zijn kwaliteiten en zullen die in de toekomst zo goed mogelijk proberen uit te spelen” , aldus Preud’homme.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties