Anderlecht pakt Praet en Okaka mee: hier zijn de regels van de Europa League

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Anderlecht pakt Praet en Okaka mee: hier zijn de regels van de Europa League
Foto: © Photonews

Stefano Okaka en Dennis Praet staan op de Europa League-lijst van Anderlecht. Dat Anderlecht die twee jongens heeft toegevoegd, mag geen verrassing heten, want sowieso was er nog plaats op de lijst.

Een kleine verduidelijking: Anderlecht moet acht 'locally trained players' op zijn lijst hebben. Dat zijn ofwel 'club trained players' of 'association trained players'. Die eerste categorie zijn jongens die tussen hun 15de en 21ste drie volle seizoenen aangesloten geweest zijn bij Anderlecht. De tweede categorie zijn jongens die in dezelfde competitie voor drie opeenvolgende seizoenen hebben gespeeld.

Dennis Praet behoort tot de acht verplichte 'locally trained players' van Anderlecht.

Met Heylen, Deschacht, Tielemans, Dendoncker, Kabasele, Acheampong, Roef en Alvarez heeft Anderlecht er zo genoeg rondlopen. Maar dan is er ook nog de B-lijst, waarop een onbeperkt aantal spelers mogen worden bijgeschreven als ze voldoen aan volgende vereisten:

  • Geboren na 1 januari 1994
  • Voor twee opeenvolgende seizoenen gespeeld voor de club sinds zijn 15de
  • Spelers van 16 jaar oud als ze de voorbije twee seizoenen voor de club speelden

En dus heeft Anderlecht genoeg jeud op die B-lijst zitten met Lukebakio, Faes, Bastien, Kawaya, Vancamp en Svilar. Dat Dennis Praet op de lijst staat, ondanks zijn vertrekwens, moet dus geen verrassing zijn. Stefano Okaka is, zolang hij nog geen transfer beet heeft, een mogelijkheid in de aanval. Anderlecht zit immers niet al te dik in de ervaren spitsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties