De lange weg van Ibrahima Seck naar het hoogste niveau: hoe kan dit?

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 13 reacties
De lange weg van Ibrahima Seck naar het hoogste niveau: hoe kan dit?
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ibrahima Seck is goed op weg om dé revelatie van dit seizoen te worden. De nieuwkomer maakte al vier speeldagen indruk bij Waasland-Beveren. Gisteren tekende hij alweer voor een doelpunt tegen KV Mechelen. Hoe kan het dat zo'n speler pas op z'n 25e op het hoogste niveau komt?

Al in 2009 kwam de nu 27-jarige Seck in Frankrijk aan. Bij Épinal kwam hij twee jaar uit in de vierde klasse en één seizoen in derde. Na heel regelmatige seizoenen kon hij in 2012 zijn eerste transfer versieren naar het iets bekendere Créteil.

Een ontdekking, of een Oumarou?

Met die ploeg kon hij in 2013 naar de tweede klasse promoveren waar hij ook bij Auxerre in uitkwam. Op zijn 27e speelt Ibrahima Seck dus voor het eerst op het hoogste niveau in een Europese competitie.

In een wereld van doorgedreven scouting is dat op z'n minst opmerkelijk. De Senegalees toont leiderschap, duelkracht, loopvermogen én een neus voor goals. Met twee doelpunten in vier wedstrijden begon hij aan een ongezien gemiddelde.

Toch moeten we nog opletten. We zijn in het verleden al eens héél enthousiast geweest over een nieuwkomer bij Waasland-Beveren. Aboubakar Oumarou(foto) maakte veel indruk in zijn eerste wedstrijd tegen Anderlecht, maar daarna ging het vooral bergaf. Nu zit Oumarou zonder club.

Wat er ook van zij, Seck is geen speler die langer dan twee seizoenen op de Freethiel zal spelen. We hopen voor hem dat het de goeie richting uitgaat en hij niet in de voetstappen van jongens als Oumarou zal volgen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties