Verkempinck vergelijkt Anderlecht-speler met... Victor Vazquez: "Hij ziet alles snel"

Redactie
| 31 reacties
Verkempinck vergelijkt Anderlecht-speler met... Victor Vazquez: "Hij ziet alles snel"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Victor Vazquez speelt al een tijdje niet meer in ons land, maar als we Rudi Verkempinck - de voormalige hulpcoach van Club Brugge en tegenwoordig assistent van Roemeens bondscoach Christoph Daum - mogen geloven, dan loopt er sinds kort een kopie van de Spaanse spelmaker rond op de Belgische velden.

Verkempinck vergelijk Anderlecht-aanwinst Nicolae Stanciu namelijk met niemand minder dan Vazquez. “Hij doet me door zijn spelintelligentie denken aan Victor Vazquez. Hij ziet alles snel, is een echte nummer 10 met een ongelofelijke traptechniek”, klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Maar dat is lang nog niet alles. “Mentaal is die jongen ook heel stabiel, hij heeft ook veel ambitie. Het is momenteel echt de beste speler in Roemenië”, voegt Verkempinck er nog aan toe.

"Ik vind het knap dat Anderlecht de transfer heeft rond gekregen"

Rudi Verkempinck

Stanciu maakte volgens de huidige assistent van Roemenië ook de juiste keuze door naar België te komen. “Ik heb hem dat ook gezegd, dat hij de goeie keuze gemaakt heeft, ook omdat Anderlecht extra inspanningen doet voor de begeleiding van buitenlandse spelers. Hij gaf ook aan dat Anderlecht zijn eerste keuze was.”

“Ik vind het knap dat Anderlecht de transfer van zo'n gegeerde speler heeft rond gekregen. Je moet hem alleen wat tijd geven. Dat onderschat men vaak, hoe je toch een aanpassingsperiode nodig hebt als je in een vreemd land aankomt. Brussel is Boekarest niet”, besluit Verkempinck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties