Zo lang! De laatste keer dat Charleroi op kop stond, waren we nog niet op de maan geweest en was Mazzu een ... peuter!

Zo lang! De laatste keer dat Charleroi op kop stond, waren we nog niet op de maan geweest en was Mazzu een ... peuter!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De laatste keer dat Charleroi op kop stond in de Jupiler Pro League? Dat dateert van - hou u vast aan de takken van de bomen - 24 november 1968. Alstublieft! De wereld zag er toen helemaal anders uit ...

In 1968 was Engeland regerend wereldkampioen. Er was toen van doellijntechnologie nog lang geen sprake - denken we aan het doelpunt van Geoff Hurst in die WK-finale van 1966. Italië werd in 1968 Europees kampioen door ... Joegoslavië te kloppen, een land dat al lang niet meer bestaat.

Dat waren de tijden, beste vrienden. Mary Hopkin stond op dat moment in de top-5 in Engeland, net als Barry Ryan (Eloise) of Joe Cocker (With a little help from my friends). Zolang is het dus geleden dat Charleroi nog eens de dienst uitmaakte in de eerste klasse van het voetbal.

Die dag werd ook Todd Beamer geboren. Een van de helden van Flight 93, die op 11 september 2001 ervoor zorgden dat die vlucht door kapers niet naar het Capitool werd gestuurd. Een volksheld, geboren op 24 november 1968.

Jan Janssen reed Herman Van Springel in de afsluitende tijdrit van de Tour de France uit de gele trui, Richard Nixon was kandidaat-president zoals Trump nu én won in november 1968, de Apollo 8 cirkelde rond de maan - maar er was nog niemand op de maan geland. En Félice Mazzu? Dat was een peuter van 2,5 jaar.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties