Club Brugge verwachtte niet dat Roberto Martinez zou instemmen met de uitnodiging: "Verrast toen hij vorige week plots 'ja' zei"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 1 reacties
Club Brugge verwachtte niet dat Roberto Martinez zou instemmen met de uitnodiging: "Verrast toen hij vorige week plots 'ja' zei"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De eerste Youth League-wedstrijd tussen de beloften van Club Brugge en hun leeftijdsgenoten van Leicester City (2-1-winst) lokte heel wat mooi volk naar Schiervelde. Naast de vele scouts tekende ook niemand minder dan Roberto Martinez present.

De Belgische bondscoach sprak voor aanvang van de partij de blauw-zwarte troepen toe. Martinez staat erom bekend vertrouwen te geven aan de jeugd, maar hoe vond de Catalaan in godsnaam de weg naar Roeselare?

"We hebben een tijdje geleden alle nationale teamcoaches uitgenodigd", legt het hoofd van de Jeugdopleiding Pascal De Maesschalck uit bij Voetbalkrant.com. "Ook voor ons was het een verrassing dat we vorige week plots te horen kregen dat Martinez zou afkomen."

"We vonden dat iedereen die in het verleden een bijdrage leverde hier moest zijn

Het opzet van Club Brugge was duidelijk. "We vonden dat iedereen die een bijdrage leverde in de ontwikkeling van deze beloften hier aanwezig moest zijn", aldus De Maesschalck.

"Ook de schooldirecties, gastgezinnen en vrijwilligers van de Academy werden uitgenodigd. Verder woonden het bestuur, de A-staff en Club-medewerkers de wedstrijd bij. Dit was voor ons hét moment om aan iedereen te laten zien dat het vele werk zijn vruchten afwerpt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties