Drama voor Club: Engels komt in 2016 niet meer in actie

Koen Frans
Koen Frans
| 48 reacties
Drama voor Club: Engels komt in 2016 niet meer in actie
Foto: © photonews

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge-verdediger Bjorn Engels moet geopereerd worden aan de schouder en is tot Nieuwjaar niet beschikbaar. Engels liep de blessure gisteren op in het Champions League duel tegen Leicester.

De verdediger kwam gisteren hard neer na een duw van Islam Slimani en werd naar het ziekenhuis afgevoerd. Onderzoek bracht aan het licht dat verschillende pezen in de schouder van de verdediger werden afgescheurd. Engels wordt morgen (vrijdag) geopereerd en staat voor een inactiviteit van minstens drie maanden. Voor Nieuwjaar komt hij waarschijnlijk niet meer in actie.

Aanvankelijk werd zijn afwezigheid geschat op een maand, dat zei ook Club-trainer Preud'homme nog na de verloren wedstrijd tegen Leicester (0-3). Maar Bjorn Engels is dus langer buiten strijd dan gevreesd. Hij miste de voorbije zomer ook al het EK door een blessure.

 

"Zal sterker terugkeren"

"Dit is uiteraard heel jammer", reageert Engels op de clubwebsite. "Ik keek er enorm naar uit om me te bewijzen in de Champions League en dan gebeurt dit… Zo’n blessure is echt brute pech, meer kan ik er niet over zeggen. Ik zal sowieso sterker terugkeren dan voordien, zoals ik ook de vorige keren bewezen heb."

"Ik wil alle fans bedanken voor hun steun en supporter ondertussen voor mijn maats langs de zijlijn. Het is zonde dat ik net nu het moeilijk gaat aan de kant moet blijven, maar net als vorig seizoen gaan we met z’n allen terug knokken", klinkt Engels strijdvaardig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties