Englebert fileert Brugse malaise: "Dit is onrustwekkend"

Sander De Graeve
Sander De Graeve en Hermès Van Damme
| 5 reacties
Englebert fileert Brugse malaise: "Dit is onrustwekkend"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het gaat niet goed met Club Brugge. Na vorig weekend al de derde nederlaag in de competitie, liep het tegen een ferme afstraffing aan in de Champions League. Wij vroegen aan clubicoon Gaetan Englebert waar het schoentje wringt.

Tussen 1999 en 2008 verdedigde Englebert de kleuren van blauwzwart, het doet dus ook bij hem pijn aan de ogen. "Het is moeilijk uit te leggen, want na de openingswedstrijd tegen KV Mechelen (0-2 overwinning, red.) dacht iedereen dat ze klaar waren voor een dominant seizoen", aldus Englebert aan onze redactie.

"Na twee, drie weken ziet het er helemaal anders uit", ging de Luikenaar verder. Hij ziet de hoge blessurelast als één van de redenen. "Club heeft niet vaak twee wedstrijden na elkaar met dezelfde opstelling kunnen aanvatten. Zo is het moeilijk om de automatismen te vinden."

Hij maakt zich zorgen om dit Club Brugge aangezien de vormdip aanhoudt. "Het begint verontrustend te worden. Het was niet één slechte wedstrijd. Het draait al drie wedstrijden niet meer. Ook tegen Standard was het niet goed."

In België mag het geen probleem zijn, in Europa wordt het moeilijk

Gaetan Englebert

De ommekeer mag niet lang op zich laten wachten. "In voetbal kan het snel gaan, maar het is altijd moeilijk om uit een slechte periode te komen. Ze hebben de kern om de scheve situatie recht te zetten. In België mag het geen probleem zijn, maar in Europa wordt het moeilijk."

Tegen Eupen krijgt Club zaterdagavond al de kans om voor eigen publiek het één en ander recht te zetten. "Eupen speelt zonder druk, Club moet winnen. Club Brugge is een topclub, dat kunnen ze bewijzen door te reageren wanneer het niet goed draait", sloot Englebert af.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties