Reactie Weiler haalt opgelucht adem: "Complimenten aan Genk, maar dit is perfect voor ons"

Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 11 reacties
Weiler haalt opgelucht adem: "Complimenten aan Genk, maar dit is perfect voor ons"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Rene Weiler haalde opgelucht adem zondagmiddag in Genk. Anderlecht nam de volle buit mee naar Brussel na een bijzonder moeilijke en felbevochten topper.

Genk en Anderlecht begonnen aan een bijzonder hoog tempo. De troepen van Weiler wisten in het eerste bedrijf een tweetal goede kansen bijeen te voetballen, maar het was vooral Genk dat indruk maakte en een voorsprong verdiende.

"Ik wil complimenten geven aan Genk", stak Weiler dan ook van wal. "Zij speelden een heel sterke match, met een snelle balcirculatie. Wij kenden veel moeilijkheden, maar we hebben goed verdedigd. Dit is een perfect resultaat voor ons. Ik ben blij."

"Ik besliste om met twee spitsen te gaan voetballen en bracht Harbaoui in om de bal voorin beter te kunnen bijhouden." Een wissel die zou renderen. "Na onze eerste goal brak de wedstrijd open en daarna hadden wij het voordeel toen Genk nog 2 rode kaarten pakte."

Tielemans

En de Anderlecht-coach zag ook dat het uitvallen van Tielemans voor problemen zorgt. "Tielemans is onze draaischijf. We missen hem, hij is belangrijk voor ons. Badji heeft moeilijkheden gekend, maar heeft hard gewerkt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties