Een duur gokje: Waasland-Beveren zet Henkinet op straat

Redactie
| 32 reacties
Een duur gokje: Waasland-Beveren zet Henkinet op straat
Foto: © photonews

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Het gokschandaal in ons land kent een nieuwe episode. Waasland-Beveren besliste om de samenwerking met Laurent Henkinet met onmiddellijke ingang stop te zetten. Dat meldt de eersteklasser woensdag op zijn officiële website.

Eerder deze week lekte uit dat er een onderzoek naar Henkinet liep. De doelman zou op eigen wedstrijden gegokt hebben. In eerste instantie wilde Waasland-Beveren het onderzoek afwachten, maar nu onderneemt de club toch actie.

Waasland-Beveren neemt per direct afscheid van Henkinet, die volgens de club “zware contractuele fouten heeft gemaakt die de samenwerking definitief onmogelijk maken.”

Henkinet gokte op wedstrijd waarin hij onder de lat stond

“In het licht van de recente berichtgeving werd vastgesteld dat Laurent Henkinet gegokt heeft op zijn eigen ploeg op een wedstrijd waarin hij zelf opgesteld stond hetgeen niet alleen contractueel verboden is doch ook indruist tegen de geldende reglementering en de deontologie”, klinkt het nog op de site van de Leeuwen.

Henkinet zelf heeft Waasland-Beveren op geen enkel ogenblik zelf ingelicht, hetgeen een bijkomende reden was voor de club om de beslissing te nemen. En zo eist het gokschandaal een eerste slachtoffer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties