Belgische beloften op twee matchen van het EK: "Vanavond is een levensbelangrijke wedstrijd"

Redactie
| 0 reacties
Belgische beloften op twee matchen van het EK: "Vanavond is een levensbelangrijke wedstrijd"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Johan Walem weet wat er op het spel staat. Als de Belgische beloften vanavond winnen in Montenegro kunnen ze zich dinsdag tegen Letland voor het eerst in 10 jaar kwalificeren voor een EK-eindronde.

"Het leeft binnen de spelersgroep dat het al zo lang geleden is", vertelt Walem in Het Laatste Nieuws. "De jongens willen er alles aan doen om zich voor het EK te kwalificeren."

Vandaag winnen in Nikšic (op een uurtje rijden van Podgorica) en dinsdag de klus afmaken tegen Letland, zo simpel is het. "Vanavond is het een levensbelangrijke wedstrijd. We moeten absoluut die drie punten pakken, we hebben geen andere keuze", zegt de bondscoach.

Walem wil de tegenstander echter niet onderschatten. Een half jaar geleden kwamen de Montenegrijnen nog met 1-2 winnen in Leuven. "Het is een fysiek stevige ploeg met technisch goede spelers en ze zijn sterk op stilstaande fases. Het wordt een interessante wedstrijd. Maar wij zijn wel de favoriet."

We moeten absoluut die drie punten pakken, we hebben geen andere keuze.

Zonder sterkhouders

De jonge Duivels moeten het in Montenegro wel zonder sterkhouders Foket, Dendoncker en Tielemans doen. "Daar denk ik niet aan", aldus Walem. "Er zijn genoeg andere spelers met kwaliteiten die hun rol kunnen overpakken. Het wordt zaak om met de juiste instelling aan de aftrap te verschijnen. Een goede mentaliteit, daar draait het om."

De Jonge Duivels staan momenteel tweede in hun kwalificatiegroep. Tsjechië telt twee punten meer, maar heeft ook een wedstrijd meer gespeeld. Bij een 6 op 6 tegen Montenegro en Letland is België zeker van groepswinst en kwalificatie voor het EK dat in juni 2017 in Polen wordt gespeeld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties