Ex-scheidsrechter Marcel Javaux reageert op studie over arbitrage: "Het is jammer dat specialisten tijd verspillen aan dit soort onzin"

Ex-scheidsrechter Marcel Javaux reageert op studie over arbitrage: "Het is jammer dat specialisten tijd verspillen aan dit soort onzin"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Woensdag kwam er een studie uit van de Universiteit Gent waaruit blijkt dat Standard bevoordeeld zou worden door de scheidsrechters. Voetbalkrant.com vroeg Marcel Javaux, oud-scheidsrechter, wat hij van het onderzoek vindt. En hij heeft er een erg uitgesproken mening over.

“Ik betreur dat specialisten hun tijd verliezen met dit soort onzin, het is echt triest”, zet Marcel Javaux, die niet minder dan 150 wedstrijden in eerste klasse floot, meteen de toon.

Rijkelijk betaald

“Als je in Brugge gaat spelen, wordt er gezegd dat het publiek druk zet op de ref. Wie naar Anderlecht moet, heeft het gevoel dat de thuisploeg bevoordeeld wordt…Als deze mensen echt niets beters te doen hebben…Ik denk dat ze rijkelijk betaald worden voor dit soort onderzoek”, zegt hij.

Javaux gaat verder: “Ik vind het echt nutteloos om dit soort van conclusies te trekken. Hopelijk verhoogt het de druk niet nog meer op onze arbiters, dat zou erg jammer zijn.”

Het verbaast me niet dat er steeds minder scheidsrechters zijn

Volgens hem is dit een fenomeen dat niet enkel het voetbal treft. “We leven in een maatschappij waar we niets meer respecteren, maar alles in vraag stellen. Er zijn niet langer menselijke waarden, men probeert steeds een manier te vinden om te saboteren of te bedriegen. Het verbaast me niet dat er steeds minder scheidsrechters zijn”, is de harde conclusie van de ex-scheidsrechter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties