Guardiola evenaart persoonlijk record...maar niet eentje waar hij trots op zal zijn

Maxim Cleemput
| 9 reacties
Guardiola evenaart persoonlijk record...maar niet eentje waar hij trots op zal zijn
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Wat is er aan de hand met Manchester City? Na een geweldige start in de competitie (18 op 18), gaat het de laatste weken erg stroef bij de Citizens. De ploeg van Pep Guardiola kon al vijf wedstrijden op rij niet winnen. En woensdag moet het op bezoek bij de buren van Manchester United.

Met vijf wedstrijden zonder overwinning, is de City-trainer aan zijn slechtste reeks ooit bezig. Eén keer eerder deed hij even 'slecht' bij FC Barcelona, waar hij ook vijf partijen op rij geen driepunter kon pakken. Ondanks de mindere resultaten staat de club nog steeds gedeeld eerste in de Premier League.

Pandoering tegen Barça

Het dipje begon op het veld van Celtic in de Champions League, de wedstrijd eindigde in een spectaculaire 3-3. Vier dagen later moesten Kevin De Bruyne en co op bezoek bij Tottenham Hotspur. De Londenaren trokken aan het langste eind met een 2-0 zege. Later werd er ook tegen Everton (1-1) en Southampton (1-1) op eigen veld gelijk gespeeld. Tussendoor ging Man City zwaar onderuit bij grootmacht Barcelona (4-0).

Het is toch opvallend hoe snel het kan keren. Nadat City de eerste tien matchen van het seizoen (alle competities samen) won, kon het plots geen zege meer behalen. Benieuwd wie er morgen aan het langste eind trekt tijdens het League Cup-duel tussen de twee teams uit Manchester.

Wie trekt er woensdag aan het langste eind tijdens de Manchester Derby?

Al zijn de jongens van Mourinho ook niet bepaalt indrukwekkend bezig. Met twee op negen zakte de ploeg weg naar een zevende plaats in het klassement. Sterker nog, de Reds wisten slechts één van hun laatste zes matchen in de Premier League te winnen (4-1 tegen Leicester).

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties