Nederlandse spits KVK komt boven water: "Toen ik aankwam hadden ze een spits nodig, maar..."
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Kortrijk
| 0 reacties

Lars Veldwijk moet bij Kortrijk de concurrentie aangaan met ene Saadi

Nederlandse spits KVK komt boven water: "Toen ik aankwam hadden ze een spits nodig, maar..."
Foto: © SC

Lars Veldwijk speelde vóór zijn invalbeurt woensdagavond tegen Eupen welgeteld 46 minuten, in de Beker van België tegen Sprimont. Tegen Eupen moest hij oorlog maken in de zestien, maar dat leverde geen resultaat op.

"Ik had gehoopt om vrijdag het team al te helpen, maar toen moesten we nog een noodgedwongen wissel doorvoeren." Het is niet makkelijk om in het team te komen waar Saadi aan de lopende band scoort.

"Ik kwam aan omdat men hier een spits nodig had, maar tegen dat ik fit was, had Saadi er al zes gemaakt", ging Veldwijk verder. "Het is goed voor hem, maar ik moet nu even wat geduld hebben. Nu kan ik zeker negentig minuten aan."

Misschien moet ik een cursus Frans volgen

De Nederlandse spits staat ook bekend als een goalgetter. "Het is de bedoeling dat ik mijn neus voor goals terugvindt", geeft hij ook zelf aan. "Of ik mijn vertrouwen verlies bij een droogte? Ik ga me pas zorgen maken als ze er op training ook niet meer ingaan. Ik hoop mezelf meer te kunnen laten zien."

Ook de taalgrens speelt hem misschien parten. "Hier zitten eigenlijk maar zes jongens die Vlaams spreken. Bij de overige jongens is het Frans of Engels. Ik spreek geen Frans, misschien moet ik een cursus nemen. Met de coach spreek ik Engels, maar niet elke Franstalige is daar goed in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties