Top&Flop Bij de toppers en floppers: Club, Essevee, Roef, arbitrage, angst in het Waasland
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 2 reacties

Toppers en floppers: Club Brugge, Essevee, Roef, arbitrage, angst in het Waasland

Bij de toppers en floppers: Club, Essevee, Roef, arbitrage, angst in het Waasland
Foto: © Photonews

Alle goede (en slechte) dingen komen in drievoud. Hanne, Klaasje en Marthe zijn al sinds vorig seizoen de nieuwe K3, al was dat ook meteen het afscheid van drie andere topmeiden. Wij blikken terug op de voorbije voetbalspeeldag en doen dat ook in drievoud. Al dan niet met luchtballonnen.

TOP

Omgaan met kritiek: Club Brugge

Club Brugge werd de voorbije weken meermaals flink op de korrel genomen, maar is toch stilaan zijn draai aan het vinden. Het won overtuigend van een weliswaar zwak Westerlo en speelde ook goed voetbal.

Exact 12 jaar geleden stond blauw-zwart heus niet zoveel verder dan het op dit moment staat. En het titelfeest in Brugge zijn ze nog niet vergeten, dus alles is nog mogelijk.

Omgaan met kritiek: Essevee-style

Het wordt een boeiende topper dus zaterdag om 18 uur, want ook Zulte Waregem schreef opnieuw drie punten bij. Zonder de autoriteit of allure van een leider volgens sommige criticasters.

Essevee is een kleine ploeg, die droomt als de grote. Maar na de duels tegen Club Brugge en Anderlecht de komende weken hebben ze wel degelijk alle teams gehad. Als ze dan nog steeds eerste zouden staan, is dat gewoon verdiend.

Omgaan met kritiek: The Roef is on fire

En ook Davy Roef mocht dit seizoen al een en ander verwerken als persoonlijke aanvallen op zijn persoon. Of hij wel klaar is om in doel te staan bij een club als Anderlecht?

Ja dus, tegen KV Mechelen liet hij (eindelijk?) zien tot wat hij allemaal in staat is. En als je dan ook nog eens een elfmeter kan pakken, dan krijg je meteen flink wat meer status.

FLOP

Angst voor de Waaslandwolf

Speelden de clubs uit het Waasland een goede partij? Neen. Staan ze onderin voor een reden? Ja. Maar is dat de schuld van Georges Leekens of Stijn Vreven? Allerminst.

Alweer worden coaches 'gestraft' voor het aankoopbeleid van hun bestuur. Sporting Lokeren ontdeed zich amper een jaar geleden nog van Bob Peeters, maar zit nu opnieuw in de miserie. De langstzittende coaches (Dury en Mazzu) tonen aan dat een club dat vertrouwen geeft aan zijn oefenmeester ook een beloning kan krijgen.

Ontslag zit in een klein hoekje

Het had ook helemaal anders kunnen lopen, maar de arbitrage werkte deze midweek overigens ook niet mee met de Waaslanders. Delferière sprak zichzelf tegen en gaf geen elfmeter aan Waasland-Beveren, terwijl de arbitrage (Boucaut) in Lokeren gewoon waanzinnig slecht was.

Handspel van Capon leverde geen strafschop op, er was geel voor een tackle op de bal van Ingasson, Maric alleen op Proto afgefloten wegens een niet-bestaande fout, de 1-2 na een erg lichte fout, geen penalty na een fout op Overmeire, ... Van fouten toegeven heeft hij ook nog steeds weinig kaas gegeten ...

En nog meer arbitragefouten

Ook in Brugge versus Westerlo was er heel wat te doen rondom de arbitrage. En ook op Stayen en nog andere velden beleefden de mannen in het oranje weer geen al te beste tijden.

Wanneer gaan we hier eens iets aan gaan doen? De Jupiler Pro League moet het week na week blijven doen met refs met flink wat minder smaak dan Jupiler. Tafelbier of misschien zelfs nog minder ...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties