"Verantwoordelijkheid van Weiler dat ze als patatje spelen" en "Badji kan niet mee in tweede provinciale"

"Verantwoordelijkheid van Weiler dat ze als patatje spelen" en "Badji kan niet mee in tweede provinciale"

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht speelde op bezoek bij Waasland-Beveren een dramatische wedstrijd. "En het is niet de eerste keer, er zit een systeem in van slecht spelen", meent Herman Brusselmans. Hij ziet het somber in voor coach René Weiler.

"Wat Weiler zegt, dat is dikke zever. Anderlecht geen grote ploeg? Dat zijn ze al honderd jaar. Nog veel bijleren? Daar zakt je broek toch van af, als je zoiets zegt na 13 speeldagen", aldus Brusselmans. "Ze maken elkaar slechter in plaats van beter."

Europees en tegen Oostende verliezen en Weiler ligt buiten volgens mij

Sommige spelers hebben volgens de analist ook gewoon te weinig kwaliteit. "Badji? Die kan niet mee bij tweede provinciale. Er zit een systeem in het slecht spelen van Anderlecht, dus als het Europees en tegen Oostende slecht gaat, dan ligt Weiler buiten volgens mij."

Ook Boskamp ziet een belangrijke functie voor de trainer: "Het is de verantwoordelijkheid van Weiler dat Anderlecht speelt als een patatje. Ze spelen echt slecht voetbal. En het is niet normaal dat Tielemans – de jongste – het achteraf opnieuw moet komen uitleggen. De ploeg hangt gewoon niet aan elkaar. Je hebt goede spelers, maar ik heb niet het gevoel dat ze voor elkaar of de trainer spelen. Maar ik hoop dat ze hem tijd geven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties