Datum: 03/11/2016 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Lotto Park
De echte Stanciu staat eindelijk op en Anderlecht pakt monsterzege
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Nicolae Stanciu heeft met twee goals Anderlecht de zege geschonken tegen Mainz (6-1)

De echte Stanciu staat eindelijk op en Anderlecht pakt monsterzege

Tussen hoop en vrees bengelend begon Anderlecht aan de partij, maar het kreeg eindelijk te zien wat het van zijn recordaankoop verwachtte: goals. Nicolae Stanciu zette een punt achter zijn droge periode en loodste Anderlecht naar een 6-1-zege.

Toch een paar opmerkelijke zaken bij de ploegopstelling van Anderlecht tegen Mainz. Gisteren had René Weiler nog het idee om Nicolae Stanciu rust te gunnen, maar de Roemeen bleef uiteindelijk toch staan. Deschacht - 566ste match - en Chipciu stonden wel terug in de basis. En op de bank was er geen plaats voor Hamdi Harbaoui, wel voor Ivan Obradovic (eindelijk).

Geluk en defensie - weeral - op de sukkel

En Weiler kreeg gelijk van Stanciu te laten staan, want de Roemeen zal uit deze match enorm veel vertrouwen geput hebben. Als echte tien achter Teodorczyk begon hij met een goeie pass op Chipciu die in het zijnet schoot. Zou het kunnen dat hij zijn Roemeens maatje gemist had? Want de combinaties tussen die twee verliepen wel vlot, terwijl het met de andere vleugelaanvallers maar niet lijkt te vlotten.

Chipciu leek het wel goed te vinden met zijn maatje op het veld.

Even later was het wel prijs en het was de man van tien miljoen zelf die - met meer dan één dosis geluk - de bal achter doelman Lössl kreeg: een voorzet die niet goed gericht was, maar wel het eerste doelpunt van Stanciu voor Anderlecht betekende. Dertien matchen had hij daarvoor nodig. Je zag de 'eindelijk!' van zijn gezicht stralen.

Twee in één keer

En even later zag je bij het publiek de 'het is toch weer niet waar?' van hun gezicht druipen. Want ja, de verdediging was al een paar keer gewaarschuwd, maar bleef klungelen. Roef en Kara, Kara en Deschacht, Deschacht en Acheampong,... allemaal miscommunicatie maar met goeie afloop. Maar toen Sowah een hoekschop centraal voor doel kopte en Roef de traagrollende bal niet kon stoppen, stond de 1-1 op het bord. We gaan het nog eens zeggen: overweeg toch Lombaerts nog eens.

Roef leek die bal te kunnen hebben, maar zette het recht met een paar goeie tussenkomsten.

Maar daar was alweer Stanciu en deze keer zonder meeval. Chipciu behield het overzicht en vond zijn landgenoot aan de rand van de zestien. Een goed gericht schot in de verste hoek en de 2-1 stond op het bord. Anderlecht en Stanciu kunnen er enkel goed bij varen. En ook als Tielemans weer begint te scoren.

Een ontzette voorzet belandde bij de tiener: kijken, richten en naast het paaltje schieten. Zijn traptechniek is één van de beste van België en dat liet hij nog eens bewonderen. Anderlecht zag Roef wel nog twee goeie reddingen verrichten, maar kwam niet echt meer in de problemen. En ook Teodorczyk (2x) en Bruno pikten hun goaltje nog mee. Een 6-1-zege, dat zal de gemoederen deugd doen. En Europese overwintering kan binnen veertien dagen binnen zijn, als ze winnen van Qabala.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Roef Davy 90' 5
Kara Mbodji Serigne Modou 90' 5
Deschacht Olivier 90' 5
Sowah Emmanuel 90' 6
Acheampong Frank Opoku   90' 6
Dendoncker Leander 90' 6
Tielemans Youri 89' 5
Chipciu Alexandru A A 56' 7
Stanciu Nicolae Claudiu ⚽ ⚽ 67' 8
Hanni Sofiane A 90' 7
Teodorczyk Łukasz ⚽ ⚽ 90' 6
  Bank G Beoordeel
Capel Trinidad Diego A 34' 5
Badji Stéphane 23' 5
Bruno Massimo 1'  
Harbaoui Hamdi -  
Boeckx Frank -  
Kabasele Nathan -  
Obradovic Ivan -  

1. FSV Mainz 05 1. FSV Mainz 05

  Speler G Beoordeel
Lössl Jonas 90' 5
Donati Giulio   79' 5
Balogun Leon-Aderemi 90' 5
Bell Stefan   90' 5
Korczowski Noah 90' 5
Serdar Suat 67' 5
Malli Yunus 90' 5
Gbamin Jean-Philippe 90' 5
De Blasis Pablo 90' 7
Onisiwo Karim 90' 5
Córdoba Copete Jhon Andrés 90' 5
  Bank G Beoordeel
Samperio Bustara Jairo 23' 5
Öztunali Levin Mete 11' 5
Brosinski Daniel -  
Huth Jannik -  
Holtmann Gerrit -  
Rodriguez Jose -  
Herbeleef Anderlecht - 1. FSV Mainz 05

Vooraf