Datum: 03/11/2016 19:00
Competitie: Europa League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Lotto Park
Weiler verandert mentaliteit en ploeg vanavond: "Terug naar de basis"

René Weiler wil Anderlecht zien vechten tegen Mainz

Weiler verandert mentaliteit en ploeg vanavond: "Terug naar de basis"

Anderlecht heeft vijf punten in de Europa League verzameld, net als Mainz. Wie vanavond het duel in het Constant Vanden Stock-stadion wint, neemt dus een serieuze optie op de groepswinst.

Duel vier zou dus wel eens doorslaggevend kunnen zijn. En net nu zit Anderlecht in een diep dal. Daarom ook dat René Weiler er de nadruk op legde dat de mentaliteit moet veranderd worden. Maar niet enkel dat. De Zwitser gaat ook eens serieus aan de boom schudden met zijn basisopstelling. Sommigen zijn immers in sneltempo krediet aan het verliezen.

Bram Nuytinck bijvoorbeeld, die maar niet uit zijn vormcrisis geraakt. En Aleksander Stanciu zal vanavond ook eens moeten toekijken vanop de bank. En dan is er ineens ook Ivan Obradovic die in beeld komt. Durft Weiler hem meteen voor de leeuwen te werpen?

Eerst duels winnen, dan aanvallen

"We moeten alles veranderen in vergelijking met zondag, maar vooral de mentaliteit", aldus Weiler gisteren. "Dat is de basis van het voetbal: werken. Je moet duels winnen, anticiperen en de tweede bal hebben. En als we daarbovenop enkele mooie aanvallen kunnen doen, is dat mooi meegenomen. Maar het belangrijkste is dat we werken."

Een gokje wagen bij UNIBET? Dat kan nog steeds met een 60 euro welkomsbonus via deze link. En er zit wel wat tussen: zo kan u wedden op een achterstand bij de rust van paars-wit en dan toch nog winst: inzet x 25!

Meer nieuws