Analyse Rinne maakte ook tegen Shakhtar geen zekere indruk, Zweden niet verrast: "Te vroeg"

Rinne maakte ook tegen Shakhtar geen zekere indruk, Zweden niet verrast: "Te vroeg"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Jacob Rinne kreeg tegen Shakhtar Donetsk van Hein Vanhaezebrouck de voorkeur op Yannick Thoelen. De spotlights stonden dan ook op de Zweedse goalie, die opnieuw in de fout ging. Kroniek van een aangekondigd probleem, want in Zweden zijn ze niet eens zo verrast.

Twee wedstrijden had hij op het strafbankje moeten zitten, Jacob Rinne. De Zweed zag ondertussen Yannick Thoelen twee keer goed keepen. Hij besefte ook wel dat hij fouten had gemaakt. “Ik voel me een idioot” klonk het twee weken geleden nog. Maar toch: een nieuwe kans.

35 minuten lang stond hij rustig in zijn doel, geen bal te pakken, degelijk in het uitvoetballen wanneer het eens nodig was. De fans die hij vooraf groette, gaven hem een hartelijk applaus. Anderhalf uur later zou dat een cynisch applaus worden als hij eens een bal pakte, hoe snel het kan keren.

Het licht ging namelijk opnieuw uit. Een bal die volgens Geert De Vlieger – zelf een ex-doelman – “erg simpel op te rapen was” werd halvelings weggebokst, als ware het een (slechte) volleybalreceptie. Een domme penaltyovertreding van Gershon volgde en boem: 1-1. Heel Gent ging daarna met schrik spelen, in een omschakelingsmoment stond Rinne plots helemaal in het niemandsland.

Ofwel loop je dan terug, ofwel kom je uit, maar een twijfelende Zweed maakte het voor Taison wel erg makkelijk. En dan kan je ook pech hebben: een vrije trap ranselde hij mooi uit zijn doel, de daaropvolgende corner leverde alsnog de 1-3 op. Boze fans al bij het naar de kleedkamers gaan, een beetje atypisch voor Gent zelfs.

Christian Sundqvist: "Rinne heeft het talent, maar mischien te vroeg de stap gezet"

Rinne pakte nog een schicht van Taison na de koffie, maar kreeg er uiteindelijk toch weer 5 in het mandje. 13 in zijn laatste 3 wedstrijden dus. "Echt verbazend is het niet. Hij heeft zeker kwaliteiten, maar misschien is hij wel te vroeg naar het buitenland gegaan", aldus Christian Sundqvist van het Zweedse Matchdax tegen Voetbalkrant.com.

"Hij was bij Örebro niet eens een jaar de eerste doelman, de stap naar Gent was misschien te groot. We waren verrast dat hij dit seizoen al vertrok naar een ploeg die toch wel in de Champions League speelde vorig jaar. Maar als hij de tijd krijgt om te groeien, dan kan hij wel een topgoalie worden. Het talent is er."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties