Maes zag wél een goede scheids tijdens Club Brugge-Genk: "Op Jan Breydel is het niet makkelijk voor een arbiter"

Timothy Collard
Timothy Collard vanuit Brugge
| 84 reacties
Maes zag wél een goede scheids tijdens Club Brugge-Genk: "Op Jan Breydel is het niet makkelijk voor een arbiter"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KRC Genk maakte het Club Brugge zondagnamiddag negentig minuten lang erg moeilijk, maar uiteindelijk pakte de ploeg van Peter Maes een punt in Brugge. De trainer van Genk was na het laatste fluitsignaal best tevreden.

“Dit is voor ons een heel goed punt op verplaatsing. Op Jan Breydel”, stak Maes van wal. “Ik vond ons vooral in de eerste helft goed aan de bal, maar toen we het op een gegeven moment niet meer konden belopen, kwamen we in de problemen.”

Genk liet Club Brugge komen en trok bij momenten een stevige muur op voor de eigen zestien. Niet de bedoeling van Maes. “We gingen niet bewust lager staan, we werden door de tegenstander gedwongen om een lager blok neer te zetten.”

"Als het publiek iedere fase begint te betwisten..."

“Na de pauze zag je toch wel dat mijn spelers een zware Europese match in de benen hadden. Op de momenten dat we konden uitbreken, bleven we te lang met de bal aan de voet lopen. Maar oké, over de hele wedstrijd bekeken, ben ik tevreden met dit punt.”

Over de prestatie van de scheidsrechter wilde Maes niet te veel uitweiden. “Vergeet niet dat het op Jan Breydel niet makkelijk is voor een arbiter. Als het publiek zich met de zaken moeit en iedere fase begint te betwisten, wordt er een spanningsveld gecreëerd. Ik vond dat Laforge de touwtjes in handen had.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties