Bondscoach legt keuze uit voor vervanger Kompany: "Lombaerts was geblesseerd en Denayer ..."

Bondscoach legt keuze uit voor vervanger Kompany: "Lombaerts was geblesseerd en Denayer ..."
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Geen Vincent Kompany en vermoedelijk ook geen Moussa Dembélé zondag tegen Estland. En dus moest bondscoach Roberto Martinez - die al niet dik zat in de verdedigers - op zoek naar een vervanger. Maar dat was geen makkelijke zoektocht.

"We hadden een lijstje met vervangers klaar", aldus Roberto Martinez op zijn persconferentie in het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke. "Kompany blijft bij de groep, maar we zochten wel iemand extra om erbij te hebben in de groep."

Nicolas Lombaerts leek de meest logische keuze, al had Martinez eerder al laten verstaan dat hij op zoek zou gaan naar een rechtsvoetige verdediger: "Bovendien heeft Nicolas zich geblesseerd in zijn laatste wedstrijd met Zenit, dus hij was geen optie."

Dendoncker was de logische keuze

En dat was ook Jason Denayer niet: "Logistiek te moeilijk om hem snel genoeg hier te krijgen voor de wedstrijd tegen Estland", gaf de bondscoach toe. Het werd dus een jongen 'uit de streek': Leander Dendoncker.

"Hij kan zowel centraal achterin als op het middenveld zich uit de streng trekken en hij kent Tubeke en de groep ondertussen al, dus het was een logische keuze."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties