Essevee herfstkampioen, meer dan 50% kans op de titel

Essevee herfstkampioen, meer dan 50% kans op de titel
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zulte Waregem is de (verrassende) herfstkampioen van het jaar 2016-2017. Maar wat wil dat zeggen voor het verdere verloop van het seizoen? Want de nummer 1 van november 2015 (KV Oostende) haalde zelfs niet eens play-off 1. De laatste 'kleine' herfstkampioen die ook kampioen werd was KV Mechelen.

En dat is toch al meer dan een kwarteeuw geleden ondertussen. Om maar te zeggen: KV Oostende was vorig jaar dan wel de herfstkampioen, uiteindelijk zouden ze nog afzakken naar een vijfde plaats.

Door de bekerwinst voor Standard leverde dat zelfs geen kans op Europees voetbal op, een kleine teleurstelling voor de troepen van Marc Coucke. Maar hoe verging het de andere herfstkampioenen? En hoe moeten we de prestaties van Essevee tot op heden inschatten? En maken ze nu ook kans op de titel.

De cijfers doen alvast uitschijnen van wel. Sinds de invoeging van de play-offs was de ploeg die herfstkampioen ook vier keer de uiteindelijke kampioen, terwijl drie keer iemand anders met de hoofdprijs weg liep. Wordt het dit jaar 4 of 5 op 8?

Aan de andere kant: met 30 punten na veertien speeldagen kan Essevee - zeker als het nog wat punten pakt op de 15e speeldag tegen Anderlecht - helemaal tussen de andere herfstkampioenen komen qua puntenaantal. Zelden deed een herfstkampioen het daarna opvallend minder, al was Oostende vorig jaar wel een trendbreuk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties