Sterren van de toekomst? 3 Eupen-spelers die alles hebben om het te maken bij een Belgische topclub (en wie weet zelfs bij een nog grotere club)

Timothy Collard
Timothy Collard
| 16 reacties
Sterren van de toekomst? 3 Eupen-spelers die alles hebben om het te maken bij een Belgische topclub (en wie weet zelfs bij een nog grotere club)
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eerlijk? We hadden net iets meer verwacht van promovendus KAS Eupen. Niet meteen de meest aantrekkelijke naam in de Jupiler Pro League, maar het voetbal dat de ploeg tijdens de eerste competitiespeeldagen op de mat legde, mocht best gezien worden.

Fris, vrank en vrij, kortom: doorgaan op het elan van in tweede klasse. Dat zie je wel vaker bij teams die het goed doen en het jaar nadien een divisie hoger uitkomen. Wat je al even vaak ziet, is de onvermijdelijke terugval. Eupen staat momenteel elfde – dat is nog steeds niet slecht voor een promovendus - , maar het beloven sowieso nog moeilijke maanden te worden voor de club.

Jongens die in de voetsporen van Yaya Touré en Gervinho treden?

Toch kunnen we om één iets niet heen: bij Eupen loopt er heel wat talent rond. Het doet een mens soms terugdenken aan het Ivoriaans getinte Beveren van destijds. Jongens die kunnen voetballen, individueel het verschil kunnen maken en bovendien ook nog eens snel en krachtig zijn. Ja, bij dit Eupen beschikken enkele spelers ook over die troeven.

Wij gingen op zoek naar drie spelers die het in hun mars hebben om binnen afzienbare tijd een stap hogerop te zetten. Jongens die niet zouden misstaan bij een Belgische topclub.

Een piepjonge Yaya Touré bij KSK Beveren. De Ivoriaan speelde later onder meer nog voor FC Barcelona en Manchester City. Gaan de ruwe diamanten van Eupen dezelfde weg op?

Henry Onyekuru, Nigeriaan – 19 jaar

Henry Chukwuemeka Onyekuru: de man die ongetwijfeld al het meeste indruk maakte bij Eupen. Niet moeilijk, want de aanvallende pion van Jordi Condom verscheen al tijdens iedere competitiewedstrijd tussen de lijnen en scoorde inmiddels zes keer. Niet mis.

Zelf droomde Henry al luidop van de Premier League en Arsenal in het bijzonder. Aangezien de Nigeriaan nog steeds maar 19 jaar oud is, raden we hem aan om geen stappen over te slaan. Het is niet duidelijk of hij zin heeft in een tussenstap bij een Belgische topclub, maar Onyekuru zou er in ieder geval niet misstaan.

Eric Ocansey, Ghanees – 19 jaar

De tweede die het in zich heeft om op termijn een stap hogerop te zetten, is Eric Ocansey. De Ghanese aanvaller was dit seizoen goed voor drie doelpunten, maar al snel bleek dat hij ook een temperamentvol karakter heeft. Tegen Zulte Waregem werd Ocansey uitgesloten en trapte hij op weg naar de kleedkamer ook nog eens vol frustratie tegen enkele waterflesjes.

Zowel over Onyekuru als Ocansey horen we niets dan positieve geluiden. “Jong, snel en enorm goed aan de bal”, klinkt bij het bij de mensen die de spelers van Eupen zo goed als dagelijks aan het werk zien. “Met hun snelheid kunnen ze het iedere verdediging moeilijk maken.”

Amani Lazare, Ivoriaan – 18 jaar

De laatste die we bespreken is meteen ook de jongste van allemaal: Jean Thierry Amani Lazare is amper 18 jaar oud, maar nu al niet meer weg te denken uit het elftal van Eupen. De jonge middenvelder was dit seizoen al meermaals de beste Eupen-speler op het veld, maar door de doelpunten van vooral Onyekuru, ging dat soms onopgemerkt voorbij.

Zo speelde Lazare heel erg sterk tegen Anderlecht, Gent en Lokeren. “Zijn vista is soms briljant. Hij leest het spel zó goed”, klinkt het bij de mensen die de Ivoriaan dit seizoen al vaak aan het werk zagen. Wij zijn benieuwd waar deze jongens over pakweg vijf of zes jaar spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties