Reactie Preud'homme en Leko oneens over bewuste penaltyfase: "Een rechtmatige strafschop" vs. "Dit was lachwekkend"

Diederik Geypen
Diederik Geypen vanuit Sint-Truiden
| 39 reacties
Preud'homme en Leko oneens over bewuste penaltyfase: "Een rechtmatige strafschop" vs. "Dit was lachwekkend"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Club Brugge ging vrijdag in de absolute slotseconden met de zege aan de haal bij STVV. Jelle Vossen zette een elfmeter prima om, maar over de manier waarop de bal op de stip belandde, waren coaches Preud'homme en Leko het allesbehalve eens.

Invaller Djené duwde dom in de rug van Vossen, waarna Lawrence Visser Club een penalty toekende. "Dit was een rechtmatige strafschop. Dat was de laatste weken wel eens anders", analyseerde Preud'homme de bewuste fase.

Zijn collega Leko hield er een andere mening op na. "Die fase was om te lachen. Club kreeg de jongste matchen te maken met onterechte beslissingen. Vandaag moest dit dus gebeuren...", sakkerde de Kroaat. "We kennen de kwaliteiten van Jelle Vossen. Hij is een topper in zulke fases."

Het is dramatisch, hier kan blijkbaar alles

Hoewel er sprake was van een duidelijke duw, legde Leko zich niet neer bij de beslissing van Visser. "Mijn verdediger reageerde niet goed, maar het ging om een lichte duw. Te licht voor een penalty. Als dit in Engeland gebeurt... Het is dramatisch, hier kan blijkbaar alles. De zes punten, drie tegen Kortrijk en drie vandaag, zijn weg. En om welke reden", besloot de STVV-coach over het heikel punt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties