Reactie Gumienny na afgefloten Charleroi-Standard: "De veiligheid van de spelers was in gevaar"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 27 reacties
Gumienny na afgefloten Charleroi-Standard: "De veiligheid van de spelers was in gevaar"
Foto: © photonews

De Waalse derby is na aanhoudend supportersgeweld definitief afgefloten. Ref Gumienny reageerde intussen al op de ongeregeldheden in Charleroi-Standard.

Gumienny legde de wedstrijd stil na de tweede keer dat de supporters van Standard over de schreef gingen en na een nieuwe overtreding, die keer namens de supporters van Charleroi, werd de Waalse derby definitief afgefloten.

"Ik zal de feiten weergeven zoals ze gebeurd zijn. Ten eerste kwamen er projectielen uit het vak van Standard richting het doel van Charleroi. Toen de speaker iets laten omroepen. Toen het opnieuw gebeurde, stuurde ik de spelers naar binnen." Een kwartier afkoelen bleek onvoldoende.

"We hebben de mensen lang genoeg de tijd gegeven om na te denken over wat ze al dan niet nog zouden doen. Er werd ook aangekondigd dat bij het volgende incident de match zou stoppen. Ook uit het vak van Charleroi kwam een vuurpijl en daarop besloten we de match te staken", ging Gumienny verder.

"Ik wou de veiligheid van de spelers niet langer in gevaar brengen." Over het verdere verloop kon hij zich niet uitspreken. "Het is het sportcomité van de Voetbalbond dat moet beslissen." Wel kwam hij terug over recidivisten Standard. "Standard heeft nog al wat problemen gehad."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties