Dit is de situatie van en rond Lombaerts: Belgische topclubs op vinkenslag, maar...

Dit is de situatie van en rond Lombaerts: Belgische topclubs op vinkenslag, maar...
Foto: © photonews

Hoe zit het nu met Nicolas Lombaerts? De situatie wordt er niet duidelijker op naarmate de wintermercato nadert. Dit is hoe op dit moment de zaken ervoor liggen. En ja, het blijft een moeilijke oefening voor de ervaren Rode Duivel. Maar blijkbaar ook voor onze topclubs...

Witsel heeft hetzelfde al aan de hand gehad: Zenit is een topploeg waar veel geld te verdienen valt, maar waar het ook lastig weggeraken is. Op dit moment vragen de Russen nog steeds tussen de 2 en de 3 miljoen euro voor de Rode Duivel. Dat is dus onveranderd gebleven ten opzichte van de vorige transferperiode.

Wachten op houding Russen

Herman Van Holsbeeck mag zich dan wel sterk maken dat hij een serieus bod heeft binnengestuurd, maar het is vooral het eerste bod dat de Russen hun stugge houding verklaarde. Die waren in hun wiek geschoten omdat paars-wit 750.000 meteen en 750.000 euro in mei aanbood. Wat dan ook werd weggelachen en bij Zenit onvrede opwekte.

Ook nu is het voor iedereen afwachten wat de Russen gaan doen. Laten ze hun prijs zakken naar om en bij het miljoen zal elke Belgische topclub er deze winter opspringen. Gent op kop, want Hein Vanhaezebrouck wil hem er echt wel bij om de nodige ervaring aan de verdediging toe te voegen, maar het bestuur wil geen zotte dingen doen. Anderlecht? Niet meteen hun prioriteit, zo blijkt. Club Brugge? Met de terugkeer van Engels zitten ze goed in dat departement. Genk? Als het van Peter Maes afhangt, zit hij er binnen de kortste keren.

Anderlecht, Genk, Gent, Club Brugge én... Oostende (?)

Maar voor elke Belgische topclub is Lombaerts een meerwaarde. "Aanval wint wedstrijden, verdediging titels", luidt een algemeen sportgezegde. Wie straks naar de titel wil meedingen, kan Lombaerts zeker en vast gebruiken. De Belgische topclubs hebben allemaal wel een oogje op hem, maar twijfelen. En dat is wat steekt bij Lombaerts zelf, want er mag toch enige mate van respect zijn voor een speler met zijn staat van dienst.

En ja, straks kan er nog een 'vijfde hond' met het been gaan lopen. Want als Lombaerts tot de zomer bij Zenit blijft, zien we Marc Coucke wel een aardig woordje gaan meepraten in de debatten. Hij heeft wel al een paar konijnen uit die hoge hoed van hem getoverd. En ja, voor de rest is het afwachten wat de houding van Zenit deze winter gaat worden...

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties