De moeilijke situatie in Anderlecht: Zulte Waregem of Gent kunnen oplossing bieden

De moeilijke situatie in Anderlecht: Zulte Waregem of Gent kunnen oplossing bieden
Foto: © photonews

Olivier Deschacht heeft nog weinig uitzicht op speelminuten bij Anderlecht. De volledige situatie kent u intussen wel, maar zou de 35-jarige verdediger straks het seizoen uitzitten of toch nog naar een ander team verhuizen?

Wij denken aan de tweede optie. Deschacht wil zijn carrière immers niet in mineur afsluiten als we hem zo een beetje kennen. Maar eerst en vooral zal hij alle opties bij Anderlecht onderzocht hebben. Als hij tot de conclusie komt dat hij geen steun meer hoeft te verwachten van trainer én bestuur, is de kans groot dat hij in januari voor het eerst in 15 jaar zijn kastje in de kleedkamer gaat leegmaken.

En er zijn verschillende opties, want in België zijn er redelijk wat clubs die een linkse centrale verdediger zoeken. Vanhaezebrouck zoekt een ervaren verdediger die hij direct kan inpassen en heeft met Lombaerts al een eerste optie op het oog. Maar ook Deschacht past perfect in dat profiel. Daarnaast is er vooral Zulte Waregem, waar Dury ook iets wil doen aan zijn verdediging. Over Baudry is hij immers niet zo tevreden.

Imago

Aan de top bij Anderlecht zitten ze bijzonder verveeld met de huidige situatie. Ze willen hun trainer ten volle steunen, maar weten ook hoe het overkomt als een clubicoon zonder pardon opzijgeschoven wordt. Al zijn de supporters verdeeld, toch past het niet bij het imago van de club die trouwe spelers hoog in het vaandel draagt. Een transfer in januari - met de belofte van later een mogelijke functie bij de club - zou alle partijen goed uitkomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties