Analist had het niet begrepen op agressie Gentse bank: "Ik ergerde me, het leek net de bank van Club"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 100 reacties
Analist had het niet begrepen op agressie Gentse bank: "Ik ergerde me, het leek net de bank van Club"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eric Lambrechts was tijdens Gent-Anderlecht de gebeten hond na de enorm lichte uitsluiting van Esiti. Maar de reactie van de Gentse bank en manager Louwagie in de tribune, zorgden ook voor ophef.

Het was overdreven, de manier waarop de Gentse bank de spelers van Anderlecht aanviel bij de rust. "Ik vind dat Vanhaezebrouck het recht heeft om als coach te reageren. Dat zit ook in zijn takenpakket", aldus Eddy Snelders, die aanwezig was, in een gesprek met Voetbalkrant.com.

"Maar de manier waarop de Gentse bank agressief reageerde, was onbegrijpelijk. Ik heb Balette daar wat zaken zien doen en ook andere jongens die van de bank kwamen." Het zorgde voor een déja-vu-gevoel bij de analist. "Het is al geminderd, maar bij Club Brugge had je dat ook. Daar sprong ook steeds die kinesist recht. Dat is de taak niet van een bank."

Als club moet je wat stijl behouden

-Eddy Snelders

Ook over de reactie van Louwagie, boegeroep richting de ref vanuit de tribune, valt veel te zeggen. "Je moet als ploeg de nodige stijl behouden. Het is natuurlijk makkelijk om dat te zeggen als je niet rechtstreeks betrokken bent, maar toch moeten de bank en het bestuur zich kunnen inhouden", aldus Snelders.

Toch begrijpt hij de Gentse frustratie. "De scheidsrechter had een offday, Gent speelde de beste wedstrijd in maanden. Op adrenaline gingen ze door, maar bij die blunder van Nielsen voor de tweede goal, was het voorbij. Individuele fouten lagen aan de basis van de doelpunten van Anderlecht, dat mogen we ook niet vergeten."

Na de 1-3 zag je dat Lambrechts aan het zoeken was om Gent iets terug te geven

-Eddy Snelders

Na de rust ging Lambrechts erg vreemd fluiten. "Op Hanni kon hij misschien een strafschop fluiten, tegen Najar voor een fout op Simon ook, maar dat was volgens hem te vroeg om al te compenseren. Maar na de 1-3 zag je dat hij aan het zoeken was om iets aan Gent te geven. Met die strafschop gaf hij zijn schuld toe."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties