Snoeit Essevee in jeugdwerking? "Er stroomde nog geen jeugd door"

Redactie
| 11 reacties
Snoeit Essevee in jeugdwerking? "Er stroomde nog geen jeugd door"
Foto: © photonews

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Zulte Waregem heeft een paar mensen die in de schaduw werken en ervoor zorgen dat de club ook economisch kan groeien. Eén daarvan is Hendrik Deruyck, gedelegeerd bestuurder van de club. En die legt uit hoe Essevee de komende jaren zijn budget gaat rondkrijgen.

En daar zitten een paar opvallende uitspraken bij. Het geduld met de voetbalacademie van Thomas Caers is blijkbaar niet oneindig. "Essevee moet zich heruitvinden. Kijk, deze club heeft enkele structurele problemen. De jeugdwerking kost jaarlijks 1,2 miljoen euro, maar er stroomde tot dusver geen jeugd door naar het eerste elftal. Oké, een voetbalclub heeft een maatschappelijke rol, maar moet die 9% van je budget kosten?",aldus Deruyck in HLN.

En dan zijn er nog de hoge lonen. "Een tweede knelpunt is de hoge loonlast - zo'n 40% van ons budget, al doen we het daarmee eigenlijk niet slecht. En tot slot is er het stadion. Er staat hier 25 miljoen aan activa, die slechts om de veertien dagen gebruikt worden. Dat is economische waanzin."

Een stadion dat slechts om de 14 dagen gebruikt wordt? Economische waanzin!

"We moeten op zoek naar een constante inkomstenstroom. Skyboxen zijn in dat opzicht belangrijk. Bedrijven kunnen die huren - alleen of met meerdere partners - om hun activiteiten te runnen. Veel mensen in deze streek - het Texas van België - willen aan business doen. Wel, wij gaan dat businessmodel aanbieden in het Regenboogstadion", vindt Deruyck

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties