Standpunten Club Brugge en Anderlecht over maandagvoetbal glashelder: "Het is nu aan ons om te profiteren" en "Hierover nadenken richting volgend seizoen"

Diederik Geypen Johan Walckiers
Diederik Geypen en Johan Walckiers vanuit Diegem
| 6 reacties
Standpunten Club Brugge en Anderlecht over maandagvoetbal glashelder: "Het is nu aan ons om te profiteren" en "Hierover nadenken richting volgend seizoen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Op Paasmaandag (17 april) en de Dag van de Arbeid (1 mei) worden met zekerheid matchen van de play-offs op maandag ingepland. Daar kunnen mogelijk Genk of Gent en eventueel Anderlecht hun voordeel uit halen.

Paasmaandag valt middenin tussen de twee kwartfinales van de Europa League. Door speeldag 3 eventueel naar maandag te verplaatsen, creëer je een extra dag rust die welkom is als een Belgische ploeg terugkeert na een zware Europese verplaatsing.

Bij Club Brugge hoopt men dat het niet zo'n vaart loopt. "Ons standpunt over maandagvoetbal is bekend en dat houden we zo", sprak Vincent Mannaert op de bekendmaking van de kalender klare taal. "Twee jaar geleden waren we gelukkig dat we konden doorstoten in Europa, maar ongelukkig in PO1 (Club verspeelde de titel aan AA Gent, red.). Dan is het nu aan ons om te profiteren van de extra verplichtingen voor Anderlecht."

Als men wil dat onze clubs geen keuze moeten maken tussen België en Europa, dan is dit te overwegen

Herman Van Holsbeeck

Bij de recordkampioen begrijpt men het standpunt van rivaal blauw-zwart. "Twee jaar geleden sprak niemand erover. Daarom is het misschien beter om er richting volgend seizoen afspraken over te maken", aldus manager Herman Van Holsbeeck.

"Dat de fans ertegen zijn? Als ze willen dat de Belgische clubs geen keuze moeten maken tussen de competitie en Europees voetbal, dan is dat toch een zaak om te overwegen. En het gaat hier maar over één of twee matchen op maandag."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties