Wat een weelde! Alle opties van Weiler op een rijtje gezet

Wat een weelde! Alle opties van Weiler op een rijtje gezet

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht-coach René Weiler zit absoluut niet verlegen om opties. Hij kan een aantal systemen spelen, maar hij zal waarschijnlijk niet van zijn 4-2-1-3 afwijken. Op elke positie heeft hij nu een massa mogelijkheden.

Youri Tielemans is de enige basisspeler die vertrok - tot nu toe weliswaar. Op dit moment heeft Weiler echter een quasi ongezien rijkdom. Waar hij vorig seizoen nog moest zoeken en puzzelen op het middenveld, heeft hij immers minstens zeven spelers voor drie posties.

Middenveld

Idrissa Doumbia liet in de voorbereiding ook al een paar mooie dingen zien en de Ivoriaan mag er dus bijgerekend worden. Als verdedigende middenvelder moet hij de strijd aangaan met Dendoncker en Trebel. Iets hoger of op gelijke hoogte hebben we dan Kums en Gerkens. En op de positie van aanvallende middenvelder Hanni en Stanciu. Ga van dat zevental de marktwaarde maar eens opzoeken...

Aanval

Zelfs voorin zijn er twee concurrenten voor aanvalsleider Teodorczyk. Thelin werd langer gehuurd en onverwacht bood zich ook Ganvoula aan als potentiële doublure voor de Pool. Links lopen dan nog Acheampong (voorlopig?) en Onyekuru, rechts moet Bruno weer concurreren met Chipciu. En ja, Stanciu kan ook nog één van die twee posities aan, want Hanni zal wel incontournable zijn dit seizoen.

Hanni of Stanciu? Hanni lijkt incontournable, Stanciu zal op de flank moeten hopen.

Verdediging en doel

In doel zijn er nu zelfs nog vier keepers met Sels, Svilar, Boeckx en Roef. En daarvoor is er nog Kara - die steeds meer lijkt te blijven - Spajic, Nuytinck, Deschacht, Faes en Delcroix. Najar - die ook een rijtje hoger kan - als rechtsachter, met ook nog Sowah en Appiah. Enkel op links is er niet echt een zware concurrent voor Obradovic. Al kunnen Deschacht en Acheampong daar wel depanneren.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties