STVV houdt de drie punten thuis na gekke slotfase met een goal en twee rode kaarten voor Standard
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Sint-Truiden

STVV houdt de punten thuis tegen negenkoppig Standard na gek slot

STVV heeft op de afsluitende wedstrijd van de derde speeldag Standard met een zuinige zege geklopt. Na een gekke slotfase leek de match af te stevenen op een gelijkspel, maar na tweede rode kaarten voor de Rouches scoorde Boli in extremis het winnende doelpunt.

STVV stak een eerste keer zijn neus aan het venster via Gueye. Die mocht alleen richting Ochoa, maar Laifis maakte als laatste man een fout. Boucaut hield de kaarten - misschien wel een beetje - vreemd op zak.

Na 10 minuten was er een eerste grote kans voor de bezoekers. Edmilson zijn schot ging maar nipt voorlangs. De thuisploeg kon daar maar weinig tegenover zetten, behalve een kopbal van Botaka in de handen van Ochoa. De partij werd steeds bitsiger, kansen schaarser. Echt gevoetbald werd er dan ook niet meer in de eerste helft.

Kenmerkend waren de vele slordige passes en de vele foutjes lange beide kanten. Boucaut moest zijn kaarten enkele keren bovenhalen. Tien minuten voor de pauze kregen we dan toch nog eens een kans(je). De Sart mikte zijn kopbal in de handen van Ochoa.

Aan de overzijde was Kitsiou net op tijd terug om een bedrijvige Edmilson van het scoren te beletten. Diezelfde Edmilson was het enige lichtpunt van de eerste helft, maar kansen waren er nog nauwelijks. Het verdict was een magere 0-0 na 45 minuten voetballen.

STVV begon het snedigst aan de tweede helft. Standard daarentegen was het eerste kwartier van de tweede periode nergens. Het leverde wel niet meteen kansen op voor de Kanaries, al ranselde Ochoa op het uur een schot van Botaka uit zijn korte hoek.

Ook het vervolg van de tweede helft leverde geen beterschap op bij de Rouches. Het was STVV dat rond de 70e minuut twee keer dicht bij de openingsgoal kwam. Boli kopte huizenhoog over op een prima voorzet van Botaka. Nauwelijks een minuut later ging Boli op wandel, maar Ochoa ging goed plat op zijn gekruist schot.

Een kwartier voor het eind viel er een eerste kansje te noteren voor Standard en werden de Rouches dan toch wakker. Het schot van Edmilson verdween in hoekschop. Ook invallers Marin en Ndongala konden met hun pogingen Pirard niet bedreigen. Tien minuten voor tijd kreeg Edmilson een dot van een kans, maar hij besloot onbesuisd voorlangs.

Het was Standard dat bleef komen. Ndongala verkwanselde een grote mogelijkheid door slecht in te spelen. STVV kwam er niet meer uit. Met nog enkele minuten te spelen mocht Fai nog vroegtijdig gaan douchen na een tweede gele kaart. En ook Sa mocht nog gaan douchen na natrappen.