Eerste buiten? Clément zit stevig in het zadel en legt uit wat hij bij Waasland-Beveren veranderde

Eerste buiten? Clément zit stevig in het zadel en legt uit wat hij bij Waasland-Beveren veranderde
Foto: © photonews

Volg SK Beveren nu via WhatsApp!

Hoe verklaar je dit nu? Waasland-Beveren brengt leuk, attractief en aanvallend voetbal. En nochtans is het quasi dezelfde ploeg als vorig seizoen... Je kan toch niet zeggen dat Ryota Morioka het enige verschil is? Nee, laten we toch ook maar alle credits geven aan Philippe Clément...

Clément werd door sommigen al als eerste coach gezien die zijn koffers zou moeten pakken. Intussen zijn er al twee gevlogen en zit de ex-assistent van Michel Preud'homme wel heel stevig in het zadel. "Ja, ik heb dat ook gelezen, maar ik ben daar niet zo mee bezig. Iedereen mag zeggen wat hij wil, maar ik probeer gewoon progressie te maken met de ploeg", aldus Clément.

En progressie zit er wel in. Negen spelers van de spelers die zaterdag Oostende overrompelden, waren ook vorig seizoen basisspelers. Enkel Morioka stond als nieuwkomer in de basis en Ampomah was vorig seizoen meestal een invaller. In de laatste match van play-off 2 tegen Union had hij zijn eerste basisplaats en scoorde meteen twee keer.

Verdediging naar aanval

Maar waar heeft Clément nu ingegrepen? De coach geeft zelf het antwoord. "Ik wist van vorig seizoen dat Waasland-Beveren al een serieus blok kon neerzetten, maar dat ze daarna wel problemen hadden om aanvallend om te schakelen, om zelf het spel te maken. Dat is het eerste waar we aan gewerkt hebben en je ziet toch dat het zijn vruchten afwerpt."

Clément ziet echter nog een andere uitdaging. "Na de goeie start moet ik nu iedereen met de voetjes op de grond gaan houden. Als er beginnen zweven, zullen ze het snel weten. Er mag niemand naast zijn schoenen gaan lopen. De ambitie? Een rustig seizoen, daar geloofden ze zelfs bij de club niet in."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties